Κρήτη: Μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση λόγω «λουκέτων» στα σχολεία του Ηρακλείου

Αλλού φοβούνται να μείνουν σπίτι, λόγω των μετασεισμών και αλλού «προειδοποιούν» ότι οι υπολογιστές θα ανοίξουν...

Must Read

Ο μεγάλος σεισμός της περασμένης Δευτέρας στην Κρήτη, αλλά και οι συνεχείς μετασεισμοί έχουν εγκαινιάσει έναν… αδυσώπητο «πόλεμο» μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και διευθύνσεων εκπαίδευσης στο νησί, με πεδίο μάχης την τηλεκπαίδευση!

Ειδικότερα, από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και ο σεισμός έβαλε «λουκέτο» στις σχολικές μονάδες όλης της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, στα σχολεία της περιοχής επικρατεί ένα διαρκές αλαλούμ αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με το cretalive.gr, τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν σχολεία που έκαναν διαδικτυακό μάθημα, όπως στο Δήμο Χερσονήσου που κάνουν ήδη, αποτέλεσαν, όμως, τη μειοψηφία.

Η λογική της «αποχής» είναι ότι, από τη μια πλευρά οι σεισμικές δονήσεις ήταν συνεχείς, οπότε είναι επικίνδυνο να μένουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο σπίτι. Φυσικά, δεν μιλάμε για τις πληγείσες περιοχές, εκεί όπου η τηλεκπαίδευση μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

Από την άλλη, οι τσάντες των παιδιών έμειναν στα σχολεία, θεωρήθηκε πως η τηλεκπαίδευση θα γινόταν με πρόχειρο τρόπο και θα ήταν άτοπη. Πλέον, περνάμε στην δεύτερη βδομάδα με κλειστά σχολεία, όχι παντού, αλλά οι περισσότεροι μαθητές του Ηρακλείου θα μείνουν και πάλι στο σπίτι τους.

Ωστόσο, υπήρχαν και πάλι κάποιες, ελάχιστες περιπτώσεις σχολείων, που μόλις έγινε γνωστό ότι το «λουκέτο» συνεχίζεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου, ενημέρωσαν τους μαθητές τους ότι οι υπολογιστές θα ανοίξουν! Και στη μέση οι γονείς να αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και μήπως, όταν μιλάμε για ευαισθησία, είναι τελικά είναι… α λα καρτ;

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This