Νέες κρίσιμες πτυχές προστίθενται στην υπόθεση της γυναικοκτονίας που συγκλονίζει την Καλαμάτα αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει ηχητικές καταγραφές που εντοπίστηκαν στον χώρο εργασίας του καθ’ ομολογίαν δράστη, που αποδεικνύουν την εμμονή του με τη Βασιλική, την οποία είχε υπό παρακολούθηση. Την ίδια ώρα, ο 41χρονος φαίνεται ότι τα γυρίζει, λίγο πριν την απολογία του, και επικαλείται πλέον έντονο καυγά που οδήγησε στο άγριο έγκλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ηχητικά ντοκουμέντα περιλαμβάνονται συνομιλίες της 39χρονης συζύγου του, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνταν οι καταγραφές ή ποιος τις είχε εγκαταστήσει. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να χαρτογραφήσουν πλήρως το περιεχόμενο του υλικού, θεωρώντας ότι μπορεί να ρίξει φως στη σχέση του ζευγαριού και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η καθημερινότητά τους πριν από το έγκλημα.
Παράλληλα, ηλεκτρονικές συσκευές, αποθηκευτικά μέσα και άλλα ψηφιακά ευρήματα έχουν κατασχεθεί και αποσταλεί για ανάλυση. Οι πραγματογνώμονες εξετάζουν εξονυχιστικά το υλικό, με στόχο να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία προμελέτης.
Ο 41χρονος αναμένεται να περάσει αύριο Σάββατο το πρωί το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί. Εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες ότι εμφανίζει διαφοροποιημένη υπερασπιστική γραμμή σε σχέση με τις αρχικές του αναφορές μετά τη σύλληψη. Ενόψει της απολογίας του, φέρεται πλέον να επικαλείται έντονο καβγά, επιχειρώντας να μεταφέρει το βάρος της πράξης σε στιγμιαία έκρηξη.
Ο συνήγορός του αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ προτίθεται να προσκομίσει ιατρικά έγγραφα που, κατά την υπεράσπιση, έχουν σημασία για την αξιολόγηση της υπόθεσης.
Δημογλίδου: Tα παιδιά δεν είχαν καταναλώσει κάποια ουσία – Ποτέ δεν έφτασε στην ΕΛΑΣ πληροφορία για κακοποίηση
Τη θέση ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε λάβει ποτέ καταγγελία ή οποιαδήποτε πληροφορία που να παραπέμπει σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Καλαμάτα, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε περιβάλλον το οποίο γνώριζε ότι η γυναίκα αυτή δεχόταν βία, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική, αρκετά χρόνια πριν συμβεί το περιστατικό. Όμως ποτέ αυτή η πληροφορία δεν έφτασε στην Ελληνική Αστυνομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Κ. Δημογλίδου υπογράμμισε ότι ενδεχομένως η έγκαιρη ενημέρωση των αρχών να μπορούσε να αποτρέψει την τραγική κατάληξη, επισημαίνοντας πως η μοναδική φορά που η συγκεκριμένη οικογένεια απασχόλησε την Αστυνομία ήταν τον Νοέμβριο του 2025, όταν υπήρξε τηλεφώνημα από οικείο πρόσωπο που ανησύχησε επειδή η γυναίκα δεν απαντούσε στο κινητό της τηλέφωνο και δεν είχε εμφανιστεί σε προγραμματισμένη δραστηριότητα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έγινε καμία αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης ή ενδοοικογενειακής βίας, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε ένδειξη που να δημιουργεί σχετικές υποψίες στους αστυνομικούς.
Αναφερόμενη στα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι η σορός της γυναίκας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, καθώς και χτυπήματα, ενώ καταγράφηκαν και αμυντικά τραύματα που δείχνουν ότι το θύμα επιχείρησε να αντισταθεί στον δράστη. «Η σορός ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες που διαθέτει μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχουν δοθεί προφορικά από την αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία και αναμένεται να αποσαφηνιστούν με την ολοκλήρωση της πλήρους ιατροδικαστικής έκθεσης.
Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η γυναίκα να λάμβανε κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει, μετά τον εντοπισμό υπνωτικών χαπιών. Η Κ. Δημογλίδου σημείωσε ότι στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας διενεργούνται τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν εάν υπήρχε χορήγηση ουσιών ή φαρμάκων.
Τέλος, επανέλαβε ότι από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει πως τα παιδιά της οικογένειας δεν είχαν καταναλώσει οποιαδήποτε ουσία, κάτι που, όπως είπε, θεωρείται βέβαιο από την έρευνα των Αρχών.
Απόψε η πορεία στη μνήμη της Βασιλικής
Στο μεταξύ, η Καλαμάτα ετοιμάζεται για νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τη Φεμινιστική Κίνηση Καλαμάτας, στις 20:00 στο κέντρο της πόλης. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν πολίτες, συλλογικότητες και φορείς, στη μνήμη της 39χρονης Βασιλικής και όλων των θυμάτων έμφυλης βίας.

Το κεντρικό μήνυμα της διαδήλωσης αφορά την ανάγκη προστασίας των γυναικών από περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι «καμία γυναίκα δεν πρέπει να μένει μόνη απέναντι στη βία».
Δείτε επίσης:
Καλαμάτα: Αγωνία για τις κόρες της Βασιλικής – Σοβαρό πρόβλημα με την επιμέλειά τους







