Υπόθεση Ντίμη Κορφιάτη: Οι δολοφόνοι γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος

Οι εκτελέσεις του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του στη Ζάκυνθο είχαν τον ίδιο δολοφόνο και ηθικό αυτουργό

Must Read

Τον ίδιο ηθικό αυτουργό και τον ίδιο δολοφόνο είχαν οι δύο δολοφονίες που συγκλόνισαν μέσα σε έναν χρόνο τη Ζάκυνθο, με θύματα τον επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και την σύζυγό του, Χριστίνα Κλουτσινιώτη που είχαν αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί του Ιονίου. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία της 34χρονης μητέρας του ανήλικου παιδιού τους, η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε και την εν ψυχρώ εκτέλεση του 53χρονου συζύγου της στη Λιθακιά της Ζακύνθου.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ηθικός αυτουργός και στις δύο δολοφονίες είναι ο Αντώνης Παπαδάτος, που ήδη κρατείται στις φυλακές Δομοκού για τη δολοφονία της Κλουτσινιώτη τον Ιούνιο του 2020. Προφυλακισμένος στις φυλακές Άμφισσας είναι και ο εκτελεστής της άτυχης γυναίκας, Παναγιώτης Σαρακίνης, για τον οποίο προέκυψε ότι ήταν ένας από τους δυο δολοφόνους του Ντίμη Κορφιάτη. Στην δικογραφία για την δολοφονία του επιχειρηματία, τον περασμένο Μάιο, περιλαμβάνονται ονομαστικά άλλα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων είναι έγκλειστοι, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αυτός που οδηγούσε το όχημα διαφυγής.

Το πρωί της 7ης Μαΐου, οι δυο εκτελεστές είχαν εισβάλλει σε ένα λογιστικό γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου στο οποίο είχε μπει νωρίτερα ο Κορφιάτης και «γάζωσαν» με σφαίρες τον 54χρονο επιχειρηματία. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ένας 53χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση. Κατά τη διαφυγή τους, οι δολοφόνοι πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού φύλακα, ο οποίος βρισκόταν έξω από τα γραφεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας στον τόπο του εγκλήματος είχαν βρεθεί κάλυκες, βολίδες και θραύσματα από βλήματα πολεμικού τυφεκίου, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δολοφόνοι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εντοπίστηκε καμένο σε ένα χωράφι. Μέσα στο όχημα, βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, 81 φυσίγγια, ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ρούχα μοτοσικλετιστή.

Ο ένας εκτελεστής του Κορφιάτη ταυτοποιήθηκε από το DNA του στους κάλυκες που βρέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος, ενώ γενετικό υλικό και των δύο εντοπίστηκε σε όπλα, κράνη μηχανής και γάντια τα οποία κατασχέθηκαν σε μια αγροικία ιδιοκτησίας του αδελφού της συζύγου του Αντώνη Παπαδάτου, στον Αμπελώνα Ηλείας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με κατηγορίες, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η σορός του δολοφονημένου Ντίμη Κορφιάτη

Ο επιχειρηματίας είχε αποκαλύψει τους φονιάδες της γυναίκας του

Ο Ντίμης Κορφιάτης και η Χριστίνα Κλουτσινιώτη ζούσαν για χρόνια στη Ζάκυνθο και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Στις 9 Ιουνίου του 2020, ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους στη Λιθακιά Ζακύνθου με μηχανάκι που οδηγούσε ο επιχειρηματίας, δέχτηκαν φονικά πυρά με 45άρι πιστόλι από δύο αναβάτες δικύκλου. Η 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο Ντίμης Κορφιάτης είχε διαφύγει, αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά, και είχε καταφύγει στον σπίτι ενός αλλοδαπού φίλου του.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, φέτος στις 7 Ιουνίου, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη και την απόπειρα σε βάρος του επιχειρηματία. Ο 54χρονος είχε καταθέσει δύο φορές στην Αστυνομία για να αποκαλύψει τα ονόματα των δολοφόνων του και το κίνητρό τους. Οπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, από το 2016 βρισκόταν σε συνεχείς δικαστικές διαμάχες με τα άτομα που υπέδειξε, για ποινικές υποθέσεις στις οποίες ο ίδιος παρέστη ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον τους αλλά και για αστικές υποθέσεις που αφορούν αγωγές κάποιων εξ αυτών σε βάρος του για τη διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων. Ως ηθικός αυτουργός είχε προφυλακιστεί τότε ο πρώην υποδιοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου Π.Α.!

«Εξεταζόμενος ο Ντίμης Κορφιάτης ανέφερε ότι οι μοναδικές διαφορές που είχε ήταν με τον Παναγιώτη Σαρακίνη, που κατηγορείται ως ο οδηγός της μοτοσικλέτας πάνω στην οποία επέβαιναν οι εκτελεστές της συζύγου του, τον Α.Π. εκτελεστή της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον Π.Α., ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας» ανέφερε η δικογραφία της Ασφάλειας.

Ο Κορφιάτης είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας και για τη ληστεία του νυν δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, από τον οποίο είχαν αρπάξει 550.000 ευρώ. Γι’ αυτήν την υπόθεση ο τότε υποδιοικητής Ασφαλείας στη Ζάκυνθο είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός σε κάθειρξη 20 ετών. Στο Εφετείο, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια, αλλά αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε τα 3/5 και ο επιχειρηματίας ήταν πεπεισμένος ότι ήθελε να τον εκδικηθεί.

Το 2017 ένας φίλος του Κορφιάτη είχε δολοφονήσει τον αδελφό του Παναγιώτη Σαρακίνη, ο οποίος φαίνεται πως θέλησε να εκδικηθεί δολοφονώντας τη σύζυγο του επιχειρηματία και τραυματίζοντας τον ίδιο. Αλλά και το 2018 ο επιχειρηματίας είχε δικαστική αντιπαράθεση με έναν από τους μετέπειτα εκτελεστές του για ένα ξενοδοχείο και την εκμετάλλευσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This