Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης των δικαιολογητικών με τα αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα, η οποία πραγματοποιείται πριν από τον διορισμό και την τοποθέτηση των επιτυχόντων στις δικαστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υποψήφιος είχε προσκομίσει πτυχίο Πληροφορικής που, όπως διαπιστώθηκε, ανήκε σε διαφορετικό πρόσωπο.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Δεν ήταν η πρώτη φορά
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ανάλογη υπόθεση στην ίδια Σχολή. Τον Μάιο του 2025 είχε αποβληθεί ακόμη μία δικαστική γραμματέας, όταν αποκαλύφθηκε ότι το πτυχίο Νομικής που είχε καταθέσει για την πρόσληψή της ήταν πλαστό. Και στην περίπτωση εκείνη κινήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.
Δείτε επίσης:
- Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ – Εμφανίζεται μήνυμα χάκερ
- Φωτιά στην Καρδίτσα: Επιχειρούν αεροσκάφη, ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις






