ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΕυθύμης Λέκκας για καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια: «Χρειάζονται στοχευμένα έργα, που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες» (video)

Ευθύμης Λέκκας για καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια: «Χρειάζονται στοχευμένα έργα, που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες» (video)

Την ανάγκη για στοχευμένα και καινοτόμα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, επεσήμανε ο πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Οργανισμού, Ευθύμης Λέκκας, μιλώνταςστην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» στο OPEN, με αφορμή τις καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία «Αθηνά».

«Αναμφίβολα είχαμε μια μεγάλη βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ότι χρειάζονται στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, καινοτόμα έργα που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες. Θα έπρεπε να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, παρεμβάσεις της κοίτης, εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων» είπε αρχικά.

Όπως είπε, πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. «Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», εξήγησε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως η ομάδα του είχε προτείνει συγκεκριμένες λεκάνες για να γίνουν παρεμβάσεις. «Αντί αυτού πήγαμε σε ολιστικές καταστάσεις, που δεν βοηθάνε. Στην Κύπρο, μέσα σε δύο μήνες έγιναν στοχευμένα έργα. Εδώ δεν έγιναν αυτά τα έργα, προσπαθούμε να κάνουμε γενικότερο σχεδιασμό, αλλά προς ώρας πρέπει να κάνουμε ειδικότερο σχεδιασμό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης