ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΈξαλλοι οι Ισραηλινοί με τον ΟΗΕ: Δεν είχε πρόσβαση στη Διάσκεψη COP26 η ΑμεΑ Υπουργός Ενέργειας!

Έξαλλοι οι Ισραηλινοί με τον ΟΗΕ: Δεν είχε πρόσβαση στη Διάσκεψη COP26 η ΑμεΑ Υπουργός Ενέργειας!

Θύελλα προκάλεσε στο Ισραήλ το γεγονός ότι η ΑμεΑ Υπουργός Ενέργειας της χώρας που βρίσκεται στη Γλασκώβη για τη Διάσκεψη COP26 για το Κλίμα, δεν μπόρεσε να λάβει τελικά μέρος στη Σύνοδο Κορυφής, επειδή δεν μπορούσε να φτάσει στο χώρο διεξαγωγής. Όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της, οι επιλογές που υπήρχαν ήταν να… περπατήσει, ή να μπει σε λεωφορείο ακατάλληλο για αναπηρικό αμαξίδιο!

«Ήρθα στο COP26 για να συναντηθώ με τους ομολόγους μου σε όλο τον κόσμο και να προωθήσω έναν κοινό αγώνα για την κλιματική κρίση. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο ΟΗΕ, που προωθεί την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία, το 2021, δεν παρέχει προσβασιμότητα στις εκδηλώσεις του. Ας ελπίσουμε ότι τα διδάγματα που αντλήθηκαν θα ληφθούν σοβαρά, ώστε αύριο (σ.σ. Τρίτη) η προώθηση της πράσινης ενέργειας, η άρση των φραγμών και η ενεργειακή απόδοση να είναι τα πράγματα με τα οποία θα ασχοληθώ», έγραψε η Καρίν Ελχαράρ στο twitter.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολίασε το περιστατικό: «Σημείωση προς τους διοργανωτές του Συνεδρίου της Γλασκώβης για το Κλίμα: Δεν μπορείτε να ανησυχείτε για το μέλλον, το κλίμα και τη βιωσιμότητα εάν δεν νοιαζόμαστε πρώτα για τους ανθρώπους, την προσβασιμότητα και τα άτομα με αναπηρίες. Συγχαίρουμε από εδώ την εξαιρετική Υπουργό Ενέργειας για τις δραστηριότητές της για την ποιότητα του περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο μόνος που φαίνεται να ζήτησε συγγνώμη από την Ισραηλινή Υπουργό ήταν ο Βρετανός Πρέσβης στο Ισραήλ, Νιλ Γουίγκαν: «Είμαι αναστατωμένος μαθαίνοντας ότι η Καρίν Ελχαράρ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις συναντήσεις στην COP26. Ζητώ βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη από την Υπουργό. Θέλουμε μια Σύνοδο COP που να είναι φιλόξενη και χωρίς αποκλεισμούς για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης