ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΜακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 19 νεκροί μετά από εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο (video)

Μακελειό στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 19 νεκροί μετά από εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο (video)

Υπάρχουν αναφορές για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για βομβιστή αυτοκτονίας

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 άτομα και τραυματίζοντας 50. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την Καμπούλ από την περιοχή Wazir Akbar Khan, κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο Sardar Mohammad Daud Khan. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με το TOLOnews του Αφγανιστάν, ο Μπιλάλ Καρίμι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ισλαμικού Εμιράτου, επιβεβαίωσε ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή 10 της Καμπούλ. Ο Καρίμι πρόσθεσε ότι και οι δύο εκρήξεις έγιναν κοντά στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Qari Saeed Khosty, έγραψε στο Twitter ότι υπήρξαν εκρήξεις στην είσοδο του νοσοκομείου και ότι «ειδικές δυνάμεις του Ισλαμικού Εμιράτου έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή».

Το κρατικό πρακτορείο ΜΜΕ Bakhtar News, επικαλούμενο μάρτυρες, ανέφερε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπήκαν στο νοσοκομείο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ υπάρχουν αναφορές και για βομβιστή αυτοκτονίας.

*φωτό: στιγμιότυπο βίντεο από https://twitter.com/ZHassani7

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης