Είναι επίσημο: Επίταξη ιδιωτών γιατρών τη Δευτέρα

«Υπάρχουν 1277 κρεβάτια εντατικής», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Must Read

Στην προαναγγελία της επίταξης ιδιωτών γιατρών τη Δευτέρα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, εκτός και αν το Σαββατοκύριακο οι δηλώσεις διαθεσιμότητάς τους καλύψουν τις ανάγκες του ΕΣΥ.

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες», σχολίασε ακόμα.

Σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, ο κ. Οικονόμου είπε στον Alpha πως υπάρχουν 1277 κρεβάτια εντατικής «από 557 που είχαμε το 2019». Ωστόσο δεν ρωτήθηκε πως γίνεται να λένε ότι έχει φτάσει το σύστημα Υγείας στα όριά του, με αυτά τα νούμερα που παραθέτει η κυβέρνηση;

«Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναμονές σε νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ μέχρι να αποφασιστεί αν επιτρέπεται η διακομιδή του ασθενούς σε άλλες διαθέσιμες ΜΕΘ. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπεται και διασωληνώνονται είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υπάρχει η υποδομή, είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, έως ότου αποφασιστεί αν επιτρέπεται να πάει σε νοσοκομείο που υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ, ή αδειάσει κάποια στο ίδιο».

Είπε πως στα επείγοντα δεν είναι κανένας διασωληνωμένος, είναι στις ΜΑΦ και στα χειρουργικά κρεβάτια. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πρέπει να διασωληνωθεί και να μην διασωληνωθεί σε κρεβάτι που πληροί τις προϋποθέσεις αν δεν είναι διαθέσιμη ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ γίνεται κάθε μέρα μάχη. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ό,τι διαθέσιμο κρεβάτι υπάρχει, έχουμε κάνει πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο των ΜΕΘ και του ιδιωτικού τομέα για non covid περιστατικά, προσθέτουμε κλίνες συνεχώς στα νοσοκομεία για θεραπεία, νοσηλεία covid και άλλες νοσηλείες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This