Θλίψη για τον νεκρό εργάτη που σκοτώθηκε στον Ηλεκτρικό: Αυτός είναι ο 41χρονος Πέτρος

Έτσι έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό

Must Read

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον ΗΣΑΠ, μετά από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στις γραμμές. Η ειδική μηχανή λείανσης παρουσίασε βλάβη στα φρένα και κινούνταν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 41χρονου υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και τον τραυματισμό ακόμα δύο εργαζομένων.

Πρόκειται για τον άτυχο Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος εργαζόταν επί 16 χρόνια ως εργοδηγός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν ήταν παντρεμένος, και οι άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούσαν για ένα άτομο που λάτρευε τη δουλειά του και ήταν τελειομανής.

Ο 41χρονος, προέρχεται από τον ΗΣΑΠ και από το 2007 εργάζεται στη ΣΤΑΣΥ. Ξεκίνησε ως εργάτης, μετά έγινε αρχιτεχνίτης επιδομής και η τελευταία του θέση ήταν εργοδηγός επιδομής. Όπως αναφέρουν, είχε λατρεία με τη θάλασσα και είχε πάρει και μια βάρκα και έκανε σχέδια για το μέλλον.

«Ήταν ένα πολύ εργατικό και αγαπητό παιδί» λένε οι συνάδελφοί του

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε στο ύψος του σταθμού Αττική με έναν 41χρονο εργάτη να χάνει τη ζωή του, όταν συγκρούστηκε ειδική μηχανή λείανσης που επέβαινε με επιβατικό συρμό. Από τη σύγκρουση, ακόμα δύο εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Σύγκρουση βαγονιών στο σταθμό του Αγίου Νικολάου

Οι εργάτες προκειμένου να σωθούν από τη σφοδρή σύγκρουση, πήδηξαν από το μηχάνημα που επέβαιναν. Τραγικό αποτέλεσμα ο άτυχος 41χρονος εργάτης να χάσει τη ζωή του.

«Πολλά και αναπάντητα είναι τα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, που κόστισε τη ζωή ενός εργαζομένου 41 ετών, ενώ δύο ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σχετικά με το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ μίλησαν για πρόβλημα στα φρένα του ειδικού οχήματος λείανσης, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εργαζόμενοι, «αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει, μέχρι αυτήν την ώρα, γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα, εάν και πότε είχε συντηρηθεί το όχημα, αν η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας».

«Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές τη διερεύνηση του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν. Έχουμε θρηνήσει αρκετούς εργαζόμενους και έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

«Είναι μια πολύ άσχημη και δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε τουλάχιστον να αποκαταστήσουμε τη συγκοινωνία» δήλωσε κ. Κοντογιάννης, μέλος του ΔΣ ΗΣΑΠ, ενώ πρόσθεσε ότι «ένα μηχάνημα που είχε εργολάβος και τρόχιζε τη γραμμή παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης και επειδή η γραμμή από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά είναι μια τεράστια κατηφόρα, άρχισε να κυλάει προς τον Πειραιά».

Διαβάστε ακόμα:

Τραγική εξέλιξη: Πέθανε ο ένας τραυματίας από τη σύγκρουση στον Ηλεκτρικό (photos+video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This