Συναγερμός στην Ολλανδία: Έφτασαν τα 13 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Όλα αφορούν ταξιδιώτες από πτήσεις προερχόμενες από τη Νότια Αφρική

Must Read

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Ολλανδία. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν 13 κρούσματα από επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα.

«Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία. Αυτή πιθανόν να είναι η κορυφή του παγόβουνου», είπε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, πριν επιβληθεί η απαγόρευση πτήσεων, είχαν ανιχνευτεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, 61 άτομα τέθηκαν σε απομόνωση και ελέγχθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ λίγοι εξ αυτών πήγαν στα σπίτια τους, όπου θα παραμείνουν σε απομόνωση.

«Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρων μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Την ίδια ώρα οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές επιχειρούν να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια ή την Ζιμπάμπουε από την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στην Ολλανδία τίθενται σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα θα κλείνουν στις πέντε το απόγευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This