Ρύθμιση χρεών έως 48 δόσεις: Ανοίγει η «βεντάλια» των δικαιούχων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης

Must Read

Διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων για εξόφληση χρεών στην Εφορία σε έως και 48 δόσεις, καθώς με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους οι οποίοι έπειτα από εντολή ελέγχου υποβάλλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις να προχωρήσουν στην εξόφληση των επιπρόσθετων οφειλών που βεβαιώνονται σε βάθος τεσσάρων ετών. Μάλιστα, στην πάγια ρύθμιση των 48 δόσεων μπορούν να μεταπηδήσουν και όσοι έχουν ήδη εντάξει τις συγκεκριμένες οφειλές στις 24 δόσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος που γνωρίζει ότι ήδη ελέγχεται υποβάλει τις δηλώσεις, οι οφειλές που βεβαιώνονται κατόπιν υποβολής δήλωσης μετά την έκδοση και κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται σε 2 έως 48 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Κατ’ εξαίρεση και σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης η αίτηση υποβάλλεται στη ΔΟΥ ή άλλη υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να είναι ενήμερος στις υπόλοιπες οφειλές του προς τη Φορολογική Διοίκηση. Συγκεκριμένα:

– Σε περίπτωση που στην πάγια ρύθμιση καταβολής σε έως 24 μηνιαίες δόσεις, της οποίας οι όροι τηρούνται, έχουν ενταχθεί και άλλες οφειλές, οι οποίες όμως δεν δύνανται να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση καταβολής σε έως 48 μηνιαίες δόσεις, γι’ αυτές εξακολουθεί να ισχύει η υπάρχουσα πάγια ρύθμιση

– Εάν στην απολεσθείσα πάγια ρύθμιση καταβολής σε έως 24 μηνιαίες δόσεις είχαν ενταχθεί και άλλες οφειλές, οι οποίες όμως δεν δύνανται να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση καταβολής σε έως 48 μηνιαίες δόσεις, αυτές είτε πρέπει να έχουν εξοφληθεί είτε να έχουν τακτοποιηθεί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This