Βρυξέλλες: «Εμβόλια, όχι ευχαριστώ» βροντοφώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα

Τους διαδηλωτές πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Must Read

Περισσότεροι από 8.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid = οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ, ενώ μια ομάδα γυναικών φώναζε «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας».

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν φωτοβολίδες και κροτίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεσης βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή. Μάλιστα λόγω της πορείας πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί. 

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This