Παπανδρέου για στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη: «Πολιτικά αναμενόμενη»

Δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη

Must Read

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, όσον αφορά την κυριακάτικη, τελική αναμέτρηση για τον… θρόνο του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη γνώμη του επ’ αυτού, επισημαίνοντας πως δεν τον εξέπληξε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του έτερου υποψηφίου για το χρίσμα του προέδρου της παράταξης, «η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου».

Σύμφωνα, εξάλλου, με σχετικές πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει θετικός στα αιτήματα ΕΡΤ, MEGA και ΑΝΤ1 να διεξαχθεί ντιμπέιτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι «ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός, με επάρκεια χρόνου και δυνατότητα διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων και προτάσεων και όχι με απαντήσεις εντυπωσιασμού». Και συμπληρώνουν πως «ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένει την πραγματοποίηση αυτών των συζητήσεων».

Τα τελικά αποτελέσματα της κυριακάτικης κάλπης

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα που έβγαλαν οι κάλπες του α’ γύρου της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με αυτά, συνολικά ψήφισαν 270.706 πολίτες, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, στη δεύτερη θέση να ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 75.183 ψήφους και ποσοστό 27,97% και στην τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.827 ψήφους και ποσοστό 25,98%. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έλαβε 8.733 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 8.027 (2,99%) και στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Χάρης Καστανίδης με 7.908 ψήφους (2,94%).

Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζουν και οι ψήφοι ανά περιφέρεια, με την Αττική να δίνει πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη (η μόνη περιφέρεια, δηλαδή, όπου έπεσαν μέσα οι… δημοσκοπήσεις!):

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This