«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν μετά… τις γιορτές – Ο Dr. Μητσοτάκης αποφάσισε

Συνεδρίασε η επιτροπή των Ειδικών - Παραδοχή Πλεύρη ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από τότε που επιθυμεί ο... πρωθυπουργός!

Must Read

Τη στιγμή που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη λαμβάνουν νέα μέτρα και ενισχύουν τα συστήματα Υγείας, μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα άμεσα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει την προστασία της χώρας στην ατομική ευθύνη και τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο έλεός τους…

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα από το βήμα της Βουλής ότι η επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε σήμερα και ότι μετά τις γιορτές θα ληφθούν νέα μέτρα: «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Μητσοτάκης θέλει να επιβληθούν μέτρα όταν… τελειώσουν οι γιορτές

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα θα επιβληθούν μετά τις γιορτές, όχι επειδή έτσι πρότειναν οι επιστήμονες, αλλά επειδή έτσι θέλησε… ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες» δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

«Φωνές» για lockdown

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι δεν θα αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown. Μιλώντας στον 102 FM της ΕΡΤ-3, ο καθηγητής υποστήριξε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν εκ νέου: «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα. Εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να ληφθούν απαραίτητα νέα μέτρα επειγόντως ζήτησε και ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης ο οποίος έκανε λόγο για νέο «τσουνάμι» και σημείωσε ότι: «οι περιορισμοί είναι αναγκαίοι. Όσο πιο γρήγοροι είναι, τόσο πιο ήπιοι θα μπορούν να είναι». Εκτίμησε μάλιστα πως στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε χιλιάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον: «Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για το τσουνάμι που έρχεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε, ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να σταματήσουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και μάλιστα γρήγορα». Σημείωσε ότι «όπου έχει εμφανιστεί, έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα πρέπει να την περιορίσουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα: «Είναι δεδομένο, ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, για τον περιορισμό της διασποράς κατά κύριο λόγο. Η διασπορά περιορίζεται με διάφορους τρόπους, αρχής γενομένης από τον περιορισμό στις περιοχές υπερμετάδοσης και στις δραστηριότητες που προκαλούν υπερμετάδοση και επίσης πρέπει να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα».

Από πλευράς του ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για «εγκληματικά κυβερνητικά αντανακλαστικά απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον» και σημείωσε: «Έρχεται η Όμικρον και συντριβεί όλη την επιχειρηματολογία ότι η ιστορία των εξάρσεων των επιδημικών αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Και επιμένετε στην ίδια γραμμή και δεν ακούτε τους επιστήμονες της χώρας. Έχει γίνει ο πρωθυπουργός ένα περίεργο υβρίδιο επιδημιολόγου και εσχάτως και εντατικολόγου» δήλωσε ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This