«Βόμβα» Σαρηγιάννη για καθολικό lockdown στις 3 Ιανουαρίου

Βέβαιος ο καθηγητής ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το lockdown

Must Read

Βέβαιος ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να αποφύγει το καθολικό lockdown καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, εμφανίστηκε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής ο οποίος συντάσσει σχετική έκθεση για με βάση πολυπαραγοντικά μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα θα κατατεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ότι σε περίπτωση που το lockdown ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει έναν μήνα: «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» δήλωσε σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ-3.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του, το 50% των κρουσμάτων μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα ανήκουν στη μετάλλαξη Όμικρον: «Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, θα είναι η Λάρισα, τα Χανιά, η Σητεία και η Αθήνα.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του να κλείσουν και σημείωσε ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σχεδιάζουν να λειτουργήσουν ξανά μέσω τηλεκπαίδευσης. Τέλος, μίλησε για «εγκληματικό λάθος» να πραγματοποιηθεί δια ζώσης η εξεταστική στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισαν το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα μετά τις γιορτές. Τη στιγμή που ευρωπαϊκά κράτη ενισχύουν τα συστήματα Υγείας και λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε την προστασία της χώρας στην κρίση των πολιτών και την ατομική ευθύνη, μοιράζοντας… δύο self test για τις γιορτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This