Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 74χρονος που κατηγορείται για την πυρκαγιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αφού φέρεται να παραδέχθηκε στον ανακριτή ότι το περιστατικό ξεκίνησε από τσιγάρο που άφησε πάνω σε σεντόνι. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.
Η απολογία και η προφυλάκιση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος κατά την απολογία του φέρεται να είπε στον ανακριτή: «Άφησα το τσιγάρο στο σεντόνι του κρεβατιού και άρπαξε φωτιά». Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ο ανακριτής αποφάσισε παράλληλα τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, για να εξεταστεί η ψυχική του κατάσταση. Η φωτιά είχε ξεσπάσει λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στον πρώτο όροφο της Παθολογικής Κλινικής, προκαλώντας αναστάτωση και σκηνές πανικού.
Η εκκένωση και η επιχείρηση μεταφοράς
Παρά την ένταση της στιγμής, η αντίδραση του προσωπικού ήταν άμεση, με τον νοσηλευτή της βάρδιας να ξεκινά την κατάσβεση με πυροσβεστήρα πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κατερίνα Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι ο μηχανισμός αντιμετώπισης ενεργοποιήθηκε αμέσως και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απομακρύνθηκαν όλοι οι ασθενείς.
Η φωτιά ξεκίνησε από το μεσαίο κρεβάτι θαλάμου με τρεις ασθενείς, με το στρώμα να παίρνει φωτιά. Αρχικά εκκενώθηκε η Α’ Παθολογική Κλινική, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στον χώρο των επειγόντων περιστατικών. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκκένωση της Β’ Παθολογικής Κλινικής και τέλος της Πνευμονολογικής Κλινικής, με τους ασθενείς να μετακινούνται σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.
Δείτε επίσης:
- Σισμανόγλειο: Κακουργηματική δίωξη στον 76χρονο που κατηγορείται για τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 74χρονος που είχε προσαχθεί
- Σισμανόγλειο: 74χρονος προσήχθη και καταθέτει για τη φωτιά – «Σκόπιμη ενέργεια»






