Μετανάστες: Καταγγελίες Μηταράκη για υπονόμευση της δράσης των Σωµάτων Ασφαλείας και της Frontex

Ανακοίνωσε -ξανά- την επέκταση του φράκτη του Έβρου κατά 26 χιλιόμετρα

Must Read

Σε συντονισμένες προσπάθειες υπονόµευσης της δράσης των ελληνικών Σωµάτων Ασφαλείας και της Frontex αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης χθες, επιβεβαιώνοντας όσα επανειλημμένα έχει γράψει η «δημοκρατία». Διευκρίνισε δε ότι, ακόμη και εάν οι Ευρωπαίοι αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τον φράχτη στον Εβρο, αυτός θα γίνει.

Απαντώντας ακόμη μία φορά στα περί δήθεν επαναπροωθήσεων, ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας φυλάσσει αποτελεσµατικά τα σύνορά της, σε πλήρη συµµόρφωση µε το διεθνές και το ευρωπαϊκό κεκτηµένο. Τόνισε δε ότι «απέναντι» δεν βρίσκονται οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες, αλλά οι λαθροδιακινητές και όσοι έμμεσα ή άμεσα τους βοηθούν. Οσο για τις εκάστοτε καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόνισε ότι αποτέλεσαν ήδη αντικείμενο ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τα αποτελέσματα να μη δείχνουν παραβάσεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι, όταν ζητήθηκαν στοιχεία από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης σχετικά με κάποιες καταγγελίες, δεν εστάλη τίποτε.

Οσον αφορά τα της φύλαξης των συνόρων γενικότερα, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι η χώρα έχει μια διττή υποχρέωση, τόσο απέναντι στους πολίτες, τους οποίους πρέπει να προστατεύει, όσο και προς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα της Ενωσης. Τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα κάνει εκπτώσεις, ανακοίνωσε -ξανά- την επέκταση του φράκτη του Εβρου κατά 26 χιλιόμετρα. Το σημαντικό βέβαια είναι πως επιβεβαίωσε ότι, παρά το ότι έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στην Κομισιόν, εάν αυτό δεν εγκριθεί, η ανέγερση θα προχωρήσει με εθνικά κεφάλαιά.

Ο Νότης Μηταράκης υπενθύμισε ακόμη ότι η Τουρκία θα έπρεπε ήδη να έχει δεχτεί πίσω σχεδόν 2.000 μετανάστες (1.908 συγκεκριμένα) βάσει της Κοινής Δήλωσης του 2016, αλλά η Αγκυρα αρνείται να τους δεχτεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This