«Ξεπαρθενών»: Οι δημιουργοί της ταινίας που προκάλεσε σάλο απαντούν στους επικριτές τους

«Ο Παρθενώνας είναι ένα όμορφο μέρος για να κάνεις έρωτα...»

Must Read

Ανίερες καταστάσεις στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσιάζουν οι δημιουργοί της μικρού μήκους ταινίας «Ξεπαρθενών», η οποία δείχνει ζευγάρι ανδρών να κάνουν έρωτα με φόντο τον Παρθενώνα, γεγονός που στάθηκε αρκετό να προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις από επικριτές των ιδίων, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, κάτω από τη… μύτη του οποίου γυρίστηκε η εν λόγω ταινία!

Οι δημιουργοί της ταινίας, με κείμενο το οποίο έχουν αναρτήσει στον επίσημο ιστότοπο της ταινίας, δίνουν εξηγήσεις για το όλο project, καθώς, όπως αναφέρουν, ήταν σίγουροι ότι θα προκληθούν αντιδράσεις. «Υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό το έργο θα προκαλέσει δημόσιες αντιδράσεις. Εφόσον, λοιπόν, θέλει να έχει και δημόσια απεύθυνση, καλό είναι να στηριχθεί από έναν λόγο που ξεκαθαρίζει το ποιον του. Επί της ουσίας δεν είναι τόσο εξηγήσεις, όσο η ίδια η οπτική των συντελεστών και των συντελεστριών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο που υπογράφουν οι δημιουργοί του «Ξεπαρθενών».

«Γενικά, ως απάντηση σε όλα τα γιατί στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των επεξηγήσεων, που μπορούν να δοθούν, πάντα υπάρχει κι αυτή: γιατί έτσι γουστάρουμε», αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου, ενώ στην συνέχεια δίνεται μια ανάλυση σχετικά με την σεξουαλική ταυτότητα του καθενός και πώς αυτή πρέπει να είναι σεβαστή απ’ όλους και να μην υπάρχουν φαινόμενα εκφοβισμού. «Ας αποτελέσει αυτή η μικρή κίνηση μια φωνή πως κανείς και καμιά δεν είναι μόνη.​​​​​​ Θα ζούμε τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, όπως επιθυμούμε και θα υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ύπαρξη, μα και συνύπαρξη, όλων των σεξουαλικοτήτων που δεν παραβιάζουν την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας», γράφουν χαρακτηριστικά.

Δεν επέλεξαν τυχαία τον Παρθενώνα για τα γυρίσματά τους

Μόνο τυχαία, φυσικά, δεν επέλεξαν τον Παρθενώνα για να κάνουν γυρίσματα οι δημιουργοί του «Ξεπαρθενών» και στο κείμενο τους εξηγούν το «πώς» και το «γιατί». «Για αυτό και δεν είναι τυχαία η επιλογή του Παρθενώνα ως τόπου. Λειτουργεί για πολλούς ως ένα παράσημο εθνικισμού, αρχαιολατρείας, πατριαρχίας, εμπορευματοποίησης, μαζικής κουλτούρας και καθωσπρεπισμού μεταξύ άλλων. Έστω ότι υπάρχει μια κάποια σύνδεση γλωσσική, γενετική, πολιτισμική των νέων με τους αρχαίους Έλληνες, ακόμη και μετά από όλους τους λαούς που έχουν περάσει από τούτο τον τόπο. Τότε, λοιπόν, αποκτούν κωμικό ενδιαφέρον οι αντιδράσεις μερικών αρχαιολάγνων αρρενωπών τύπων σε αυτό που ονομάζουν ομοφυλοφιλία, την ίδια στιγμή που στο “Συμπόσιο” του Πλάτωνα έχουμε σκηνή με ερωτικό καβγαδάκι μεταξύ Σωκράτη και Αλκιβιάδη για παράδειγμα. Έτσι, με αφορμή κιόλας την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σας παρουσιάζουμε έναν ωραίο τρόπο να δώσουμε μερικά ωραία νοήματα —άλλα εμπνευσμένα από το παρελθόν άλλων και άλλα από εμάς—​​​​​​​ και περιεχόμενα σε σημαντικά μέρη του τόπου αυτού», γράφουν χαρακτηριστικά.

«Θα ήταν λάθος, ωστόσο, να πιστέψει κανείς ότι ο σκοπός της ταινίας είναι τόσο η αντίδραση, όσο, κατά βάση, η επιθυμία και η ανάγκη να ζούμε με τον τρόπο που θέλουμε», τονίζεται σε άλλο σημείο του κειμένου. «Απλοποιώντας», πάντως, σε κάποιο σημείο τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν την Ακρόπολη ως τοποθεσία όπου διαδραματίζεται η ιστορία τους, σχολιάζουν πως «ο Παρθενώνας είναι ένα όμορφο μέρος για να κάνεις έρωτα, μην ξεχνάτε τη θέα»!

  • Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This