ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟι Τούρκοι στέλνουν ορδές ενόπλων καταλύοντας τη δημοκρατία στη Λιβύη!

Οι Τούρκοι στέλνουν ορδές ενόπλων καταλύοντας τη δημοκρατία στη Λιβύη!

…και η Δύση σφυρίζει αδιάφορα.

Μεγάλος αριθμός ένοπλων ομάδων που αναχώρησαν από την πόλη Μισράτα της Λιβύης, έφτασε στην πρωτεύουσα Τρίπολη, όπως αποκαλύπτει τουρκικό δημοσίευμα. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί τη βάση των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Η «21η  ταξιαρχία από τη Μισράτα», οι ορδές τρομοκρατών που ελέγχονται από την Τουρκία δηλαδή. έκανε χθες το βράδυ δήλωση ότι «δεν δεχόμαστε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης». Η Βουλή των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, εξέλεξε τον Φατχί Μπασάγκα ως πρωθυπουργό στις 10 Φεβρουαρίου, απολύοντας τον αχυράνθρωπο των Τούρκων.

Ο τέως Πρωθυπουργός Αμπντουλαχίντ Νταμπάιμπα, αχυράνθρωπος των Τούρκων, δήλωσε στις 11 Φεβρουαρίου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Δήλωσε επίσης ότι επρόκειτο για«απόπειρα εισβολής στην πρωτεύουσα Τρίπολη με τη βία» και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπωντης Λιβύης αποχώρησε από τον οδικό χάρτη της Συμφωνίας της Γενεύης. Στις συνεδριάσεις του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης υπό την ηγεσία του ΟΗΕ τον Νοέμβριο του 2020 όμως, αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στηχώρα στις 24 Δεκεμβρίου 2021. Εκλογές που ακύρωσε η Τουρκία με τον αχυράνθρωπο της!

Η πρώτη ομάδα με περίπου 200 βαριά οπλισμένα στρατιωτικά οχήματα που εισήλθε στην περιοχή Τατζούρα ανατολικά της Τρίπολης έφτασε στο άνοιγμα της Πλατείας Μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δύση απλώς κοιτά αδιάφορα την Τουρκία να εισβάλλει σε μία ακόμα χώρα.

 

Πληροφορίες:

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης