Με σημαία της Ουκρανίας πανηγύρισε ο Ιωνικός την ισοπαλία στην Τούμπα, 1-1 με ΠΑΟΚ

Must Read

Είναι το ματς που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή ο 35χρονιος Ουκρανός αμυντικός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του, έφεραν στη μνήμη του κι αυτά που έζησε ο ίδιος. Ως ποδοσφαιριστής της Σαχτάρ αγωνιζόταν στο Ντόνετσκ. Μετά το 2014 η ομάδα άλλαξε έδρα μετά την αυτονόμηση του Ντομπάς. Μετακόμισε στο Λιβ. Ήρθαν στο νου του και οι κόντρες μέσα στην ομάδα. Κάποιοι Ρωσόφωνοι ποδοσφαιριστές δεν ακολούθησαν το σύλλογο. Έμεινα πίσω. Όλα αυτά τον ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες μέρες ε αφορμή την τραγωδία του πολέμου που ζουν οι συμπατριώτες του.

Στην Τούμπα για τον αγώνα της ομάδας του Ιωνικού, με τον ΠΑΟΚ μπήκε με τη σημαία της Ουκρανίας. Την άφησε σε μια γωνιά και ζήτησε από τους συμπαίκτες του εάν σκοράρουν να πανηγυρίσουν όλοι μαζί.

Η λογική έλεγε ότι ο Ιωνικός δεν είχε τύχη απέναντι στον ΠΑΟΚ που «έτρεχε» σερί 9-2-0 από την τελευταία του ήττα στο πρωτάθλημα (με τον Ιωνικό στη Νίκαια στις 5 Δεκεμβρίου).

Κι όμως στο 58΄βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τουράμ «νίκησε» τον Πασχαλάκη, ο Ιωνικός ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ (1-1) που είχε προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 31′ (Σβαμπ) δημιουργώντας την έκπληξη της αγωνιστικής.

Αμέσως όλος το πάγκος του Ιωνικού άρχισε να ανεμίζει την Ουκρανική σημαία την οποία περιέφερε για λίγο και ο Τσιγκρίνσκι μέσα στο γήπεδο.

Στα αγωνιστικά το ροτέισον του Λουτσέσκου δεν πέτυχε αυτή τη φορά. Ο Δικέφαλος βρισκόταν, ακόμα, στα επινίκια της πρόκρισης στο Γιουρόπα (η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Ξεκίνησε δυνατά, ήθελε να «κλειδώσει» νωρίς το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο β΄ μέρος προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να «πατήσει» πάνω στο εύθραυστο «1-0». Τελικά αυτό έσπασε κι έκοψε δύο βαθμούς από τον Δικέφαλο που πλέον ελπίζει, ρεαλιστικά, μόνο στη 2η θέση.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδία)

Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Έβρος), Καραγκιζόπουλος (Ημαθία)

Τέταρτος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινη: Σοάρες (39′), Μιχαηλίδης (69′), Λένις (71′)Ελ Καντουρί (84′), Μιτρίτσα (88′)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (62′ Τσιγγάρας), Ζαμπά (82′ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62′ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ (46′ Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Άοσμαν (89′ Βαφέας), Λένις, Καμπράλ (87′ Βαγιέντε), Μάντζης (46′ Πλατέλλας).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This