Το υπ. Παιδείας «προσκύνησε» την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για θρήσκευμα και ιθαγένεια

Must Read

Τη διαγραφή των στοιχείων του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από το πληροφοριακό σύστημα myschool αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή η Νίκη Κεραμέως, πήρε μια κατατροφική, όπως φαίνεται, πρωτοβουλία, αν και η ίδια είναι νομικός, να υπακούσει πειθήνια όχι σε δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή του ΣτΕ, αλλά σε μια αμφιλεγόμενου κύρους απόφαση της περιβόητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων, προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Ερωτήματα προκαλεί και η δήλωση της Νίκης Κεραμέως. Η Υπουργός Παιδείας, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή της, υποστήριξε:«Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα, μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αντιβαίνει το εθνικό δίκαιο και συγκεκριμένα δυο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, μία του διοικητικού Εφετείου Χανίων, μια ακόμη του ΣτΕ, και ενώ εκκρεμεί μια ακόμη απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This