Η Βρετανία εξετάζει την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία

«Θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν καλύτερα τον εναέριό τους χώρο...»

Must Read

Η αποστολή στην Ουκρανία αντιαεροπορικών πυραύλων εδάφους-αέρος υψηλής ταχύτητας STARSstreak είναι πολύ πιθανή, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας αποκάλυψε ότι, κατόπιν ουκρανικού αιτήματος, εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς το Λονδίνο θεωρεί ότι η τεχνολογία αυτή εμπίπτει στον ορισμό των αμυντικών όπλων. Το συγκεκριμένο προηγμένο ατομικό πυραυλικό σύστημα έχει βεληνεκές επτά χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων από την εταιρεία Thales στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να αμυνθεί στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο Μπεν Γουάλας, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη στείλει 3.615 αντιαρματικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς.

«Είναι ζωτικής σημασίας… η Ουκρανία να διατηρήσει την ικανότητά της να να καταστείλει τη ρωσική αεροπορική επίθεση», είπε ο Γουάλας. «Σε απάντηση στα αιτήματα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διερευνήσει την προσφορά φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων STARSstreak υψηλής ταχύτητας. Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα θα παραμείνει εντός του ορισμού των αμυντικών όπλων, αλλά θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν καλύτερα τον εναέριό τους χώρο», συμπλήρωσε.

Ο Βρετανός υπουργό Άμυνας είπε, επίσης, πως οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία δεν έχουν πετύχει παρά μόνο έναν από τους κεντρικούς αρχικούς στόχους που είχαν θέσει, την κατάληψη της Χερσώνας. «Η αλαζονική εκτίμηση του Προέδρου Πούτιν ότι θα τον καλωσόριζαν ως απελευθερωτή έχει δικαίως καταρρεύσει τόσο γρήγορα, όσο και το ηθικό των στρατιωτών του», είπε, συμπληρώνοντας ότι «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προβάλει ισχυρή άμυνα, κινητοποιώντας παράλληλα ολόκληρο τον πληθυσμό».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This