ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΈνας στους δύο Γερμανούς «μαυρίζει» τον Σολτς και αποθεώνει την Μπέρμποκ

Ένας στους δύο Γερμανούς «μαυρίζει» τον Σολτς και αποθεώνει την Μπέρμποκ

Το 49% στη δημοσκόπηση της Bild δηλώνει δυσαρεστημένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης συνασπισμού

Η κυβέρνηση συνασπισμού που έχει ονομαστεί «φωτεινός σηματοδότης» (SPD, Πράσινοι, FDP), συμπλήρωσε την Παρασκευή 100 ημέρες στην εξουσία της Γερμανίας, με την εφημερίδα Bild να παρουσιάζει στο κυριακάτικο φύλο της μεγάλη δημοσκόπηση για τα πεπραγμένα της.

Το συμπέρασμα μάλλον δημιουργεί «πονοκεφάλους» στον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, καθώς ένας στους δύο Γερμανούς εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σολτς είναι μόλις τρίτος στην αποδοχή των μελών του συνασπισμού.

Η Υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ είναι αυτή που πιθανόν λόγω της ουκρανικής κρίσης, κερδίζει σε δημοτικότητα και αναδεικνύεται ως η δημοφιλέστερη πολιτικός της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της Bild am Sonntag, το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ ικανοποιημένο δηλώνει το 40%.

Στην αποδοχή των πολιτικών, η Μπέρμποκ προηγείται με 47% στις θετικές απόψεις και ακολουθούν με 45% ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο Σολτς με 43% και ο Υπουργός Οικονομικών και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 41%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης