Ο Πλεύρης επιμένει πως οι περισσότεροι από 16.500 θάνατοι ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ είναι «fake news»

«Δεν πληρούν όλοι οι ασθενείς τις προϋποθέσεις να διασωληνωθούν ή να μπουν σε ΜΕΘ»

Must Read

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επέμεινε πως οι αναφορές για περισσότερους από 16.500 θανάτους ασθενών με Covid-19 εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αποτελούν προϊόν παραπληροφόρησης, σημειώνοντας πως «η εικόνα ότι 16.500 ασθενείς χρειάζονταν ΜΕΘ και δεν είχαν πρόσβαση, είναι ψευδής».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε 300 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid, εχθές τα 2/3 των ασθενών που απεβίωσαν ήταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επειδή, με βάση ιατρικά κριτήρια, δεν συνίστατο ούτε η διασωλήνωση, ούτε η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ», προσθέτοντας ότι «δεν πεθαίνουν όλοι σε κλίνη Εντατικής Θεραπείας. Όχι γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση, αλλά γιατί δεν πληρούν όλοι οι ασθενείς τις προϋποθέσεις, είτε να διασωληνωθούν, είτε να μπουν σε ΜΕΘ».

Το testing θα γίνει πιο στοχευμένο

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε, επίσης, αλλαγές στους διαγνωστικούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, σημειώνοντας πως εξετάζεται η μείωση των self tests στα σχολεία, από δύο την εβδομάδα σε ένα. «Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά, «απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο».

«Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται, είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά, τέλος, στην αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, σημείωσε πως, παρά την αύξηση δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο ΕΣΥ. «Πράγματι, υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων και εκτιμάται ότι στηρίζεται σε δυο παράγοντες. Πρώτον, ότι αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της Όμικρον που είναι πιο μεταδοτική και δεύτερον, ότι πλέον κατά βάση, όπως γνωρίζετε, σχεδόν το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με τη διασκέδαση έχουν αρθεί», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This