Τζόνσον κατά Πούτιν: «Η δημοκρατία των Ουκρανών τον πανικόβαλε»

Ήρθε η ώρα να απογαλακτιστούμε από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός

Must Read

Με σκληρά λόγια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μίλησε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος που διεξήχθη στο Μπλάκπουλ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο Πούτιν πανικοβλήθηκε με την προοπτική επανάστασης στη Ρωσία, εμπνευσμένη από την ουκρανική δημοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος για την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο κόσμος έχει φτάσει σε μια «στιγμή επιλογής μεταξύ της ελευθερίας και της καταπίεσης».

Είπε ακόμα ότι μίλησε με τον Ζελένσκι το πρωί της Παρασκευής και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του ουκρανικού λαού, σε μια περίοδο που «αντιμετωπίζει τέτοια φρίκη με τόσο θάρρος». «Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε. Σας υπόσχομαι ότι θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά στον Ουκρανό πρόεδρο και πρόσθεσε ότι η χώρα του πολεμά «όχι μόνο για τις ζωές και τα σπίτια, αλλά για τον σκοπό της ίδιας της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Θα κάνουμε περισσότερα με την αποστολή όπλων για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς τους ανελέητους βομβαρδισμούς, καθώς αν ο Πούτιν κερδίσει, δεν θα σταματήσει εκεί και θα ξεκινήσει μια νέα περίοδο εκφοβισμού σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Θα κάνουμε περισσότερα για να σφίξουμε τον κλοιό γύρω από την οικονομία του Πούτιν. Κάθε μέρα που συνεχίζεται η σφαγή και η απάνθρωπη συμπεριφορά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν, νομίζω ότι η αποφασιστικότητα του κόσμου να κάνει περισσότερα αυξάνεται και είμαι περισσότερο από ποτέ πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θα αποτύχει» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουρός.

«Ο κόσμος να αρχίσει να απογαλακτίζεται από την εξάρτησή του από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο»

Στη συνέχεια περιέγραψε τον Πούτιν ως «βαποράκι σε παράδρομο, που τροφοδοτεί τον εθισμό και δημιουργεί εξάρτηση» από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος του Πούτιν έχει σκοπό να προκαλέσει οικονομική ζημιά στη Δύση και να τον ωφελήσει. Γνωρίζει ότι με κάθε αύξηση του δολαρίου στην τιμή του βαρελιού πετρελαίου, παίρνει δισεκατομμύρια περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις είτε πετρελαίου είτε φυσικού αερίου, και αυτή είναι η τραγωδία της κατάστασης. Τώρα θέλει να αποδυναμώσει τη συλλογική βούληση αντίστασης αυξάνοντας το κόστος ζωής, χτυπώντας μας στα πρατήρια βενζίνης και στους λογαριασμούς των καυσίμων μας, γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε: «Πρέπει να κάνουμε θαρραλέα βήματα για να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Πούτιν. Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε τον έλεγχο της τροφοδοσίας μας αναφορικά με την ενέργεια».

Και συνεχίζοντας την επίθεση του προς το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου είπε: «Κλειδώθηκε σε μια αίθουσα αντίλαλου με συκοφάντες. Αν είχε ελεύθερους, απροκατάληπτους, υπεύθυνους δημοσιογράφους, θα γνώριζε την αλήθεια ότι οι Ουκρανοί είναι ένα περήφανο έθνος με έναν χαρισματικό ηγέτη. Θα γνώριζε, προτού ξεκινήσει αυτό το καταστροφικό, απάνθρωπο εγχείρημα, ότι θα μάχονταν για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This