Απειλήθηκε λιντσάρισμα δικηγόρου στα δικαστήρια της Αθήνας!

Από κρατικούς λειτουργούς που κατηγορούνταν ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με δεκάδες εκατ. ευρώ

Must Read

Στο… ναό της Δικαιοσύνης, στα δικαστήρια της Αθήνας, απειλήθηκε σήμερα λιντσάρισμα του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννη Απατσίδη από δύο κατηγορούμενους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Απατσίδης εκπροσωπεί την συνταξιούχο πρώην Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών Ασπασία Μαλαγάρη η οποία είχε υποβάλει μήνυση για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι ως ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών είχαν κατηγορηθεί από την πελάτισσα του, ως εμπλεκόμενοι στη δικογραφία για τους φορολογικούς επανελέγχους υποθέσεων που οδήγησαν στο μη καταλογισμό προστίμων με αποτέλεσμα το Δημόσιο να υποστεί ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η δίκη έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο και έχει διακοπεί επτά φορές με αλλεπάλληλα αιτήματα των κατηγορουμένων.

Σήμερα η δίκη… εκτροχιάστηκε καθώς απειλούσαν και έβριζαν το δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας.

Μάλιστα ένας από τους κατηγορούμενους προσπάθησε να ρίξει μπουνιά στον κ. Απατσίδη!

Κατά τη διάρκεια της δίκης η οποία συνεχίζεται εδώ και πέντε μήνες, ένας από τους κατηγορούμενους δήλωσε νομικός εργαζόμενος στο δικηγορικό γραφείο του γιου του που είναι υποψήφιος στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, υποβάλλοντας δύο αιτήματα εξαίρεσης της Έδρας του δικαστηρίου.

Τα έκτροπα σημειώθηκαν ενώ η υπόθεση εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό και σε πέντε μήνες παραγράφεται

Η απόπειρα αυτοδικίας μέσα στα δικαστήρια σημειώθηκε χωρίς να επέμβει ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η Εισαγγελέας της Έδρας και οι παρόντες αστυνομικοί που θα έπρεπε να επιβάλουν την τάξη στο ακροατήριο.

Τις απειλές και τις ύβρεις σε βάρος του καταγγέλλει ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, καλώντας τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου να πάρει θέση.

Μάλιστα ο δικηγόρος είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα την Εισαγγελία και τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είχε δεχθεί απειλές και σε προηγούμενες συνεδριάσεις με φράσεις όπως «θα σε σφάξω» και «θα σου σπάσω τα γυαλιά στα μούτρα σου».

Διαβάστε την καταγγελία του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη στο Facebook την ώρα που εκτυλίσσονταν τα έκτροπα:

Η δίκη διακόπηκε για τις 18 Απριλίου.

Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν μήνες πριν ότι θα εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα!

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη είχε απασχολήσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου τον περασμένο Ιούλιο μετά από αναφορά του κ. Απατσίδη, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να γνώριζαν πως θα εκδοθεί απαλλακτικό για τους ίδιους βούλευμα 8 μήνες πριν εκδοθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο!

Στην αναφορά του ο δικηγόρος Απατσίδης κατήγγειλε πως κατά την διάρκεια της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι συνήγοροι του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι επρόκειτο να εκδοθεί βούλευμα, γνώριζαν το όνομα της εισηγήτριας και ότι αυτό θα είναι απαλλακτικό. Επικαλέστηκαν μάλιστα το όνομα του προέδρου Πρωτοδικών Χαρ. Σεβαστίδη ότι αυτός τους ανέφερε το όνομα της εισηγήτριας, πρωτοδίκη Νίκης Ρεβύθη, καθώς επίσης και ότι η τελευταία φέρεται να είχε πάρει τη δικογραφία σπίτι της κάτι που απαγορεύεται!

Ο κ. Απατσίδης επισημαίνει πως εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι και ο Σπυρίδων Μουζακίτης, πρώην εισαγγελικός λειτουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

Το απαλλακτικό βούλευμα για υπόθεση που ζημίωσε το Δημόσιο

Η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε το απαλλακτικό βούλευμα, αφορά την εμπλοκή 52 εφοριακών και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις κατά περίπτωση για ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατά μόνας στρεφόμενη κατά του Δημοσίου και κατά άλλων νομικών προσώπων (ΟΤΑ) , τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και μη και ηθική αυτουργία σε αυτήν, από κοινού, καθώς και για απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε σχηματιστεί, οι επιχειρήσεις και οι δήμοι στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ, υπέβαλαν αίτηση για επανέλεγχο. Τότε, ο πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε εντολή στους εφοριακούς να κάνουν επανέλεγχο που κατέληξε στην ακύρωση όλων των αρχικών ελέγχων.

Η υπόθεση είχε οδηγηθεί σε ανάκριση για υποθέσεις επανελέγχων σε δήμους όπως της Ύδρας, της Θήρας, της Άμφισσας, των Καλυμνίων και τα πορίσματα που αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, ιερές μονές αλλά και τον πτωχευμένο τηλεοπτικό σταθμό Alter για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων, για την οποία ο ελεγκτής που την χειρίστηκε αυτοκτόνησε.

Με βάση τα πορίσματα, με τη μέθοδο των επανελέγχων, το Δημόσιο έχει απωλέσει έσοδα-μαμούθ που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, όπως με εξονυχιστική έρευνα κατέληξε η τότε ανακρίτρια Διαφθοράς Αθηνών και νυν Εφέτης Κυριακή Κατσίβελη.

Η υπόθεση των επανελέγχων αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που κατέθεσε η πρώην Διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών Ασπασία Μαλαγάρη στον τότε Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν τον Απρίλιο του 2011 από την τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών και επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.

Όμως 11 χρόνια μετά, τον περασμένο μήνα εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με πρόεδρο τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη, με εισηγήτρια την πρωτοδίκη την Νίκη Ρεβύθη και μέλος την Αλεξάνδρα Καζάρα, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης είχε προτείνει την παραπομπή των κατηγορουμένων για τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο.

Μάλιστα η ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση είχε επιβάλει αρχικά σε έναν από τους κατηγορούμενους εγγύηση μέχρι και 800.000 ευρώ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της εμπλοκής του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταγγέλλουσας πρώην διευθύντριας του Υπουργείου Οικονομικών Ασπ. Μαλαγάρη, Γιάννης Απατσίδης, έχει ενημερώσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου όσο και τον Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Βασίλειο Πλιώτα για το απαλλακτικό βούλευμα αλλά και τις απειλές σε βάρος του κατά τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου από τα κατηγορούμενα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που εμπλέκονταν και στην κακουργηματική δικογραφία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This