47η ημέρα πολέμου: Βομβαρδισμοί και συνεχείς εκρήξεις – Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Χάρκοβο

Αναζητούν εγκλωβισμένους στη Μποροντιάνκα - «Άνανδρους και ψεύτες» χαρακτηρίζει ο Ζελένσκι όσους άρχισαν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία

Must Read

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία χωρίς να διαφαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης των εχθροπραξιών. Το Κίεβο κάνει λόγο για σφαγές αμάχων, ενώ σε νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της με την πολιτική των «ψεμάτων» της.

Αναζητούν εγκλωβισμένους

Οι δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και να σφυροκοπούν μεγάλες πόλεις της χώρας. Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον ένδεκα τραυματίστηκαν το γύρω από το Χάρκοβο. «Οι εισβολείς βομβάρδισαν πολιτικές υποδομές» στις τοποθεσίες Μπαλακλίγια, Πεσότσιν, Ζολότσιφ και Ντεργκάτσι και «ως τώρα, έχουμε ενημερωθεί για δέκα ανθρώπους νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 11 τραυματίες», ανέφερε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ. μέσω της πλατφόρμας Telegram. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» του ρωσικού στρατού.

Η απόλυτη καταστροφή

Συνεχίζονται οι εργασίες έρευνας και διάσωσης στην Μποροντιάνκα, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο είναι «σημαντικά πιο τρομερή». Μέχρι στιγμή έχουν ανασυρθεί από κάτω από τα ερείπια κτιρίων αρκετοί σοροί αμάχων, ενώ η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας να κάνει λόγο για 1.222 νεκρούς στα περίχωρα του Κιέβου.

«Η Μποροντιάνκα βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα όσον αφορά στην καταστροφή και την αβεβαιότητα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα κατηγορώντας τα ρωσικά στρατεύματα ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη. Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας συνεχίζει την αναζήτηση πιθανών εγκλωβισμένων, ενώ οι εικόνες που έρχονται από την πόλη δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ζελένσκι: Οι «άνανδροι» και «ψεύτες» Ρώσοι άρχισαν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα φροντίσει να λογοδοτήσει «κάθε μπάσταρδος που ήρθε στη χώρα μας κάτω από τη ρωσική σημαία και σκότωσε πολίτες μας». «Τι κάνει η Ρωσία; Τι κάνουν οι αξιωματούχοι της, οι προπαγανδιστές της, οι απλοί άνθρωποι που απλά παπαγαλίζουν όσα ακούνε στην τηλεόραση; Δικαιολογούνται και αρνούνται. Αρνούνται κάθε ευθύνη. Λένε ψέματα» ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Έχουν φτάσει τόσο μακριά από την πραγματικότητα που μας κατηγορούν για όσα κάνει ο ρωσικός στρατός», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι, αναφερόμενος στην επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Κραματόρσκ και τις σφαγές αμάχων που η κυβέρνησή του καταγγέλλει πως διαπράχθηκαν στην Μπούτσα και άλλα προάστια του Κιέβου.

Κατ’ αυτόν, η Ρωσία αδυνατεί να παραδεχτεί τα «λάθη» της στην πολιτική της έναντι της Ουκρανίας. «Φοβούνται να παραδεχτούν πως για χρόνια, έπαιρναν λάθος θέσεις, ξόδευαν τεράστιους πόρους για να υποστηρίξουν ανθρώπινα μηδενικά που ήθελαν να παρουσιάσουν στο μέλλον ως ήρωες της ουκρανορωσικής φιλίας».

«Κατέλαβαν την Κριμαία, υποτίθεται εμείς φταίμε γι’ αυτό. Κατέστρεψαν τη φυσιολογική ζωή στο Ντονμπάς, εμείς φταίμε. Σκοτώνουν κόσμο στη χώρα μας επί οκτώ χρόνια και λένε πως εμείς φταίμε. Εντέλει άρχισαν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, και πάλι εμείς φταίμε», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, κατηγορώντας τους Ρώσους πως ψεύδονται επειδή είναι «άνανδροι».

Επιμένει ο ηγέτης της Τσετσενίας πως οι δυνάμεις της Ρωσίας «θα πάρουν» το Κίεβο

O ισχυρός άνδρας της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, διεμήνυσε ότι επίκειται επίθεση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων όχι μόνο στην πολιορκημένη Μαριούπολη, αλλά και στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις. «Θα γίνει επίθεση (…) όχι μόνο στη Μαριούπολη, και σε άλλες τοποθεσίες, πόλεις και χωριά», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας, που θεωρείται προστατευόμενος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε βίντεο που ανέβασε στο Telegram. «Θα απελευθερώσουμε πρώτα εντελώς το Λουγκάνσκ και το Ντανιέτσκ (…) και μετά θα πάρουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις» της Ουκρανίας, επέμεινε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, που κατηγορείται από μη κυβερνητικές οργανώσεις για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, έχει υπό τις διαταγές του ισχυρή παραστρατιωτική δύναμη. Έχει ανακοινώσει πως βρίσκεται στην επικράτεια της Ουκρανίας, συμμετέχοντας με τους «καντιρόφτσι» του σε επιχειρήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Φλέγεται η Μαριούπολη

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων της Μαριούπολης οι Έλληνες της Ρωσίας, οι οποίοι έστειλαν πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη. Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες διαφυγής χιλιάδων αμάχων.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Εντοπίστηκαν πτώματα σε υπόνομο βενζινάδικου – Καταστράφηκε ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Ντνίπρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This