Με Τουρκία και Ουκρανία στο… μενού «κούνησε το μαντίλι» στον Πάιατ ο Δένδιας

Γεμάτο το αποχαιρετιστήριο τραπέζι

Must Read

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του αποχωρούντα από τη χώρα μας Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ, με το τραπέζι να γεμίζει εκτός από βρώσιμα και με διπλωματικά θέματα.

Η στρατηγική διμερής συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, ήταν στα… κυρίως πιάτα του γεύματος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην προσφώνηση του, ο Υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι η αποχώρηση του Αμερικανού Πρέσβη, συμπίπτει με την έξαρση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς και υπογράμμισε ότι μόνο χθες, έγιναν πάνω από 40 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, προσθέτοντας ότι «οι ενέργειες αυτές λαμβάνουν χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία για το ΝΑΤΟ,  λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία».

Ο κ.Δένδιας αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στην ενδυνάμωση της διμερούς στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, «επιστέγασμα της οποίας είναι και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε λίγες ημέρες».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις δύο τροποποιήσεις της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τις συχνές επαφές με τους Αμερικανούς ομολόγους του, με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων μαι κυρίως με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Αναφέρθηκε ακόμα στη συνεργασία 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ), επισημαίνοντας ότι η προσεχής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This