Η αισχροκέρδεια «θερίζει» αλλά ο Γεωργαντάς… «σφυρίζει» αδιάφορα!

Όλο ανακοινώνουν ονόματα εταιρειών που παραβαίνουν τις διατάξεις, αλλά τελικά τίποτα δεν γίνεται!

Must Read

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις τρέχουν και δεν φτάνουν από την απίστευτη άνοδο των τιμών στα προϊόντα αλλά και από την ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει τους πάντες.

Παρά τους υποτιθέμενους ελέγχους στην αγορά, και τη γνωστή «καραμέλα» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να βοηθήσει τους πολίτες, η αισχροκέρδεια εξακολουθεί να υπάρχει και να διευρύνεται…θυμίζοντας άλλες εποχές. «Συνεχείς οι έλεγχοι για να κρατήσουμε τις τιμές μακριά από την αισχροκέρδεια. Ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα για να επιστρέψει η παραγωγή σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πρέπει να έχουμε καλή παραγωγή και επάρκεια», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του ότι φετινή καλλιεργητική περίοδος θα είναι καλή, με πλεόνασμα προϊόντων, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα συμβάλλει στη μείωση των τιμών. Ο κ. Γεωργαντάς είπε επίσης μεταξύ άλλων πως, είναι συνεχείς οι προσπάθειες για αύξηση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα και πως σύντομα θα υπάρξει και ανακοίνωση σχετικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σχετίζονται με την επάρκεια αγαθών και τις ανατιμήσεις, λόγω των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα που παραγωγοί και συνεταιρισμοί φέρνουν οι ίδιοι στην αγορά, υπάρχουν και περιπτώσεις που άλλοι αναλαμβάνουν να πάρουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και αυτό έχει επίπτωση στις τιμές διάθεσης», είπε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην αγορά «για να κρατήσουμε τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα μακριά από την αισχροκέρδεια».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα εταιρειών που έχουν παραβεί τις διατάξεις για τα περιθώρια κέρδους σε εμπόριο ζωοτροφών και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο, διευκρινίζοντας πως οι όροι για την δημοσιοποίηση επωνυμιών είναι το πρόστιμο να ξεπερνά τις 50.000 ευρώ ή ο παραβάτης να είναι υπότροπος και να έχει βρεθεί παράνομος για δεύτερη φορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This