O Μπουρλά προειδοποιεί πως ο εφησυχασμός θα φέρει «συνεχή κύματα» κορωνοϊού

«Καρφιά» του Mr Pfizer για τις κυβερνήσεις

Must Read

Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας έχουν σφυρίξει το τέλος της πανδημίας, ο αγαπημένος φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά προειδοποιεί από το Νταβός της Ελβετίας πως ο αυξανόμενος εφησυχασμός των κυβερνήσεων θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Οπως μεταδίδουν οι «Financial Times», κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Αλμπερτ Μπουρλά προειδοποίησε ότι ο κόσμος κουράζεται από τα μέτρα που εισήχθησαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και «κάρφωσε» τις πολιτικές ηγεσίες πολλών χωρών ότι βιάζονται να κηρύξουν τη νίκη κατά της πανδημίας.

Ο Mr Pfizer, που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτή την περίοδο για την παρασκευή ενός νέου εμβολίου που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε τον φόβο πως η συμμόρφωση με τις εκκλήσεις των Αρχών για ενισχυτικές δόσεις θα μειωθεί ακόμη και μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της ανοσίας από προηγούμενες λοιμώξεις και εμβολιασμούς, είναι πιθανό να οδηγήσει σε «σταθερά κύματα» παραλλαγών και θανάτων λόγω Covid, είπε.

«Νιώθω ότι, όταν συζητώ (για τον Covid) με τους φίλους μου, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και να χαμηλώσουν τον πήχη: Ισως μπορούμε να δεχθούμε λίγους περισσότερους θανάτους ηλικιωμένων, αντί να δουλεύουμε με μάσκα» είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξη στο Νταβός, όπου επισήμανε ότι λίγοι παρευρισκόμενοι στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ φορούσαν μάσκα.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ο εφησυχασμός…» σχολίασε, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσε να φανούν σε τρεις ως έξι μήνες. Φυσικά, ο Μr Pfizer δεν παρέλειψε να… πατρονάρει τις κυβερνήσεις, σχολιάζοντας πως η πολιτικοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This