Και τώρα χόρτο για Στέφανο και Μαρία

Must Read

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αφήνουν πίσω τους τις χωμάτινες πίστες στις οποίες δεν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και το γυρίζουν στο χόρτο ενόψει Γουίμπλετον (27/6-10/7).

Μετέχουν σε τουρνουά «χαμηλής δυναμικότητας» όχι τόσο για τους βαθμούς που προσφέρουν στην παγκόσμια κατάταξη, όσο για να πάρουν αγώνες και να ανεβεί η ψυχολογία τους για τη συνέχεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Στέφανος που αγωνίζεται στη Στουτγάρδη, όσο και η Μαρία στο Νότινγκαμ είναι το νο 1 στα τουρνουά και θεωρητικά φαβορί για την κατάκτησή τους.

Η Σάκκαρη που πλέον είναι νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη ήδη το μεσημέρι της Τρίτης νίκησε στον πρώτο της αγώνα την Οράσιο Σεράνο από την Κολομβία με 2-0 και την Πέμπτη, γύρω στις 12 το μεσημέρι αντιμετωπίζει την Ρεβέκα Μαρίνο από τον Καναδά (31 χρόνων, νο 109).

Ο Στέφανος έχει ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τους 250 βαθμούς που δίνει η νίκη στο τουρνουά της Στουτγάρδης αφού από τη Δευτέρα 13 του μήνα θα του αφαιρεθούν οι 1.200 βαθμοί που ήταν η ανταμοιβή για τη συμμετοχή του στον περσινό τελικό του Ρολάν Γκαρός. Αυτή τη στιγμή υποχώρησε μια θέση, βρίσκεται στο 5, αφού ο Ράφα Ναδάλ με τη νίκη του στο πρόσφατο Ρολάν Γκαρός τον προσπέρασε. Ακόμη και να νικήσει στη Γερμανία δεν μπορεί να περάσει τον Ισπανό (έχει 6.100 βαθμούς έναντι 7.525 του Ναδάλ).

Κι αυτός αρχίζει την Πέμπτη τους αγώνες του καθώς πέρασε χωρίς αγώνα στον α’ γύρο με αντίπαλο που λογικά δεν θα τον δυσκολέψει αν και τον αντιμετωπίζει για πρώτη φορά. Είναι ο 19χρονος Ελβετός Ντομινίκ Στρίκερ νούμερο 200 στην παγκόσμια κατάταξη.

Το χρηματικό έπαθλο για τον νικητή είναι 53.280 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This