Κατακραυγή για τα ψεύδη Κούγια υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη

O Παρασκευόπουλος διαμηνύει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη - Διαψεύδει τον δικηγόρο του Λιγνάδη ο Λύτρας - «Πυρά» από Πολάκη

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίζεται χάρη στο νόμο που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο δικηγόρος του καταδικασμένου για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, θα κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος με βάσει τον νέο ποινικό κώδικα.

Ωστόσο, ο Κούγιας ψεύδεται, καθώς η διάταξη είναι ίδια και στον παλαιό αλλά και στον νέο Ποινικό Κώδικα. Συγκεκριμένα, η διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θεσπίσθηκε με το άρθρο 27 του ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α΄218/23.12.2010) και έκτοτε ισχύει αυτούσια χωρίς να έχει τροποποιηθεί ποτέ έως και σήμερα.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο ισχυρισμός αυτός μεταδόθηκε και από διάφορα συστημικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΙ.

Παρασκευόπουλος: «Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»

Με ανακοίνωσή του μάλιστα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος διαμηνύει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Νάτος πάλι ο Νόμος- Φάντασμα!», ο Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη δεν στηρίζεται σε αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από παλιά» : «Ο “Νόμος Παρασκευόπουλου” ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος “Ν. Παρασκευόπουλου” είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από παλιά.

Ποιόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον Σύριζα, και το όνομα ενός προσώπου. Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω» καταλήγει.

Λύτρας: «Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την αναστολή που πήρε ο Λιγνάδης»

Με δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια και ξεκαθάρισε ότι ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν.

«Εδώ έχουμε το εξής αντιφατικό: Όταν ο κ. Λιγνάδης πέρασε την ανάκριση κατηγορούμενος, προφυλακίστηκε διότι κρίθηκε ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, δηλαδή ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνει. Τώρα τον έχουμε πλέον καταδικασμένο, ένοχο δηλαδή της πράξης, με σκεπτικό ακριβώς ανάποδο, προφανώς δηλαδή θεωρούν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» επισήμανε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το κακό είναι ότι ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την αναστολή που πήρε ο κ. Λιγνάδης, ίσχυε και πριν. Αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, αν δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, αν είναι γνωστής διαμονής στην Ελλάδα, αν δεν έχει ξανακαταδικαστεί για κακούργημα, αν δεν υπήρξε φυγόποινος, φυγόδικος και αν δεν είναι ύποπτος για διάπραξη νέων εγκλημάτων το δικαστήριο χορηγεί την αναστολή» επεσήμανε ο κ. Λύτρας.

Πολάκης: «Κούγια είσαι συνειδητός ψεύτης και διασπορέας fake news»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του κατηγορεί τον Κούγια ως ψεύτη και διασπορέα ψευδών ειδήσεων, ενώ κάνει λόγο για πολιτικό παιχνίδι υπέρ αυτών που κάλυπταν τον Λιγνάδη:

«ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ!!
Σε κατηγορώ ευθέως ως ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΨΕΥΤΗ και ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΕΑ fake news στην προσπάθεια σου να «ξεπλύνεις» τον πελάτη σου ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ Λιγνάδη και την επαίσχυντη απόφαση αποφυλάκισης του
ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ:
1) Χθες βράδυ δήλωσες αυτά που φαίνονται στις φωτο 1-2.Πως ο παιδοβιαστης ΛΙΓΝΑΔΗΣ αποφυλακίστηκε με την αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 επι Μιχαλη Καλόγηρου.

Σου απάντησαν πολλοί πως αυτό που λες δεν ισχύει ,πχ αυτή η δήλωση:
«Ο κ. Αλέξης Κούγιας ισχυρίσθηκε χθες ότι η αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών, που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα Δ. Λιγνάδη, χορηγήθηκε υποχρεωτικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με βάση διάταξη νόμου (άρθρο 497 παρ. 8 ΚΠΔ), η οποία δήθεν εισήχθη κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υπερψηφίσθηκε μόνον από τους βουλευτές του.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Αλέξη Κούγια ότι η διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θεσπίσθηκε το πρώτον με το άρθρο 27 του ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α΄218/23.12.2010) και έκτοτε ισχύει αυτούσια χωρίς να έχει τροποποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Επειδή o κ. Κούγιας (με 45 χρόνια μάχιμης δικηγορίας) προφανώς γνώριζε ότι η ως άνω αναφορά του ήταν απολύτως ανακριβής, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε με τη συγκεκριμένη δήλωση.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΘ. ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, LL.M»

2) Αντί λοιπόν να το ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ και να ζητήσεις συγγνώμη ,ΣΥΝΕΙΔΗΤΕ ΨΕΥΤΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ,σήμερα το πρωί ,επανέρχεσαι δηλώνοντας πως με τους κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ η «δυνατότητα αποφυλάκισης» έγινε «υποχρεωτικότητα αποφυλάκισης»!!!(φωτο 3-4)

Παραθέτω εδώ (Φωτο 5-6) το συγκεκριμένο άρθρο του 2010 και το ίδιο του 2019 .
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ !!’

Άρα, ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ,δεν είμαστε εμείς οι «αγράμματοι» και εσυ ο «γραμματιζούμενος». ΕΜΕΙΣ είμαστε με τη Δικαιοσύνη και την ηθική

ΕΣΥ έχεις επιλέξει να είσαι ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ,προστάτης και υπερασπιστής αισχρών εγκληματιών που για να βγάλεις το παντεσπάνι σου γίνεσαι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ της πραγματικότητας (παίζοντας ταυτόχρονα ,αισχρό πολιτικό παιχνίδι ,υπέρ αυτών που κάλυπταν λυσσωδώς τον ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ πελάτη σου!!!)» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This