ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΣτα χνάρια της Γερμανίας το Βέλγιο: Βάζει πλαφόν στον φωτισμό και τη θέρμανση κτιρίων

Στα χνάρια της Γερμανίας το Βέλγιο: Βάζει πλαφόν στον φωτισμό και τη θέρμανση κτιρίων

Ο θερμοστάτης στα δημόσια κτίρια θα είναι στους 19 βαθμούς τον χειμώνα και θα περιοριστεί η χρήση των κλιματιστικών

Με τον χειμώνα να αρχίζει να πλησιάζει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους για να ανταπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση, ειδικά μετά και τις αποφάσεις της Gazprom για διακοπή παροχών φυσικού αερίου στη γαλλική Engie και παράταση διακοπής λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1.

Έτσι το Βέλγιο ανακοίνωσε πακέτο μέτρων όπως περικοπή στην κατανάλωση ρεύματος στα κτίρια του δημοσίου, για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια και πρότεινε να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο ο θερμοστάτης στα δημόσια κτίρια θα είναι στους 19 βαθμούς τον χειμώνα και θα περιοριστεί η χρήση των κλιματιστικών, ενώ ο φωτισμός στα γραφεία και τα κτίρια θα σβήνει στις 19.00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης