Βουλή: Πρεμιέρα σήμερα της εξεταστικής επιτροπής για το πολύκροτο σκάνδαλο

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα ζητήσει οι συνεδριάσεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

Must Read

Επίσημη πρώτη σήμερα για την πολυαναμενόμενη εξεταστική επιτροπή, με την αντιπολίτευση να ελπίζει πως παρά τα «γαλάζια» προσκόμματα θα καταφέρει να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ενάμιση μήνα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και έναν μήνα μετά τις αποπομπές των Δημητριάδη – Κοντολέοντος, ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά, παρά την ακρόαση των εμπλεκομένων στη Βουλή αλλά και τη μάχη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Συνεπώς πλέον όλες οι προσδοκίες εναποτίθενται στην εξεταστική που κάνει πρεμιέρα στις 11 το πρωί.

Η πρώτη συνεδρίαση είναι αφενός αφιερωμένη στην εκλογή του -μονοκομματικού, όπως όλα δείχνουν- προεδρείου. Πρόεδρος θα εκλεγεί ο «γαλάζιος» Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατείχε την ίδια θέση και στην εξεταστική για τη λίστα Πέτσα. Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου, τα μέλη της εξεταστικής θα συζητήσουν επί των διαδικαστικών θεμάτων, τα οποία εν προκειμένω δεν είναι ήσσονος σημασίας. Κι αυτό διότι, ανάμεσα στα άλλα, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της δημοσιότητας των συνεδριάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα ζητήσει οι συνεδριάσεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενη -τι άλλο;- το απόρρητο. Βεβαίως, η αντίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης θεωρείται δεδομένη, όπως και ότι θα δοθεί ένα σχετικό πρώτο… ματς σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, και παρά την καταγγελία της αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. είναι εκείνη που έχει το πάνω χέρι, καθώς διαθέτει την πλειοψηφία.

Μετά την επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων, σειρά θα πάρουν οι λίστες των μαρτύρων, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταθέτουν, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη εβδομάδα. Και σε αυτή την περίπτωση η κυβερνώσα παράταξη έχει τον έλεγχο και μπορεί να βάλει μπλόκο στην κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων.

Σημειωτέον πως η εξεταστική θα έχει έναν μήνα διορία προκειμένου να παραδώσει το πόρισμά της. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα παράτασης, δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να επιλέξει τις fast truck διαδικασίες, ώστε στα μέσα του Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This