Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου άφησε πίσω της τον πιο δυνατό «δρομέα»

Τι λέει στην «Espresso» η 26χρονη αθλήτρια για τα μελλοντικά σχέδιά της

Must Read

Παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη της ψυχής της αποτελεί η νικήτρια γυναικών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο των Αθηνών Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, που δεν κέρδισε μόνο τον αγώνα δρόμου, αλλά και τη μάχη για τη ζωή, όταν ο καρκίνος τής «χτύπησε» την πόρτα!

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

«Είναι λες και ζω σε ένα όνειρο» ήταν τα πρώτα λόγια της μετά τον τερματισμό της. Λίγο αργότερα, κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, η Βασιλική Κωνσταντοπούλου ξέσπασε σε κλάματα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο.

Η 26χρονη αθλήτρια με καταγωγή από το Αγρίνιο ζει πλέον στη Θεσσαλονίκη, όπου τρέχει με τα χρώματα του Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Νεάπολης, σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και έχει αποκτήσει ένα αγοράκι.

Από κούνια

Αρχισε τον αθλητισμό σε ηλικία 12 ετών στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. «Αργότερα μεσολάβησε ένα κενό τριών ετών εξαιτίας της εγκυμοσύνης μου και των προβλημάτων υγείας μου και έπειτα επέστρεψα με πολλή θέληση για να τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο! Πράγματι, το 2021 έτρεξα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την ίδια ακριβώς διαδρομή με φέτος, και κατέκτησα την τρίτη θέση. Δεν το περίμενα, αφού η προπόνησή μου ήταν ελάχιστη συγκριτικά με τα πρότυπα άλλων αθλητών που είχαν λάβει μέρος» περιγράφει αποκλειστικά στην «Espresso» η νεαρή αθλήτρια και συνεχίζει: «Φέτος είχα συγκεντρωθεί σε αυτό που έκανα και είχα συνεχώς στο μυαλό μου τα περάσματα, δηλαδή τους χρόνους, που μου είχε πει ο προπονητής μου. Αρχικά δεν περίμενα τη νίκη, επειδή ανταγωνιζόμουν πολύ μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος του Μαραθωνίου και εξαιτίας της μικρής εμπειρίας που έχω ως μαραθωνοδρόμος. Ηταν, συνεπώς, μεγάλη έκπληξη για εμένα να βγω νικήτρια και να αναδειχθώ στις κορυφαίες αθλήτριες».

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με χρόνο 2:45.46, που την τοποθέτησε στις 20 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στις αθλήτριες του Μαραθωνίου, αλλά αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη της.
«Το 2019, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώστηκα με μυελοειδές καρκίνωμα θυρεοειδούς, το οποίο είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Ηταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα. Αντλησα δύναμη, φυσικά, από το παιδί μου και από το οικογενειακό μου περιβάλλον. Κυρίως από τις αδερφές αλλά και τον σύντροφό μου» περιέγραψε η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Η νεαρή αθλήτρια δεν σταμάτησε να προσπαθεί ούτε μία ημέρα και τελικά κατάφερε να αντιμετωπίσει τη νόσο.

Ξεκούραση

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, εξηγεί πως σειρά έχει η ξεκούραση. «Μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ήρθαμε με την οικογένειά μου στη Σουηδία, με σκοπό να επισκεφθούμε την αδερφή μου, που σπουδάζει εδώ. Είναι ευκαιρία για διακοπές, δεδομένου ότι φέτος η προπόνηση δεν μου είχε επιτρέψει να ξεκουραστώ καθόλου» τόνισε και συμπλήρωσε: «Για την αγωνιστική μου συνέχεια θα μιλήσουμε με τον προπονητή μου όταν, με το καλό, επιστρέψω στην Ελλάδα».

Τέλος, η 26χρονη αθλήτρια και μητέρα θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα για τη ζωή. «Μέσα από τις δυσκολίες μας αντλούμε δύναμη, γιατί μέσα από αυτές βρίσκουμε τα όριά μας και μαθαίνουμε να τα ξεπερνάμε. Μην τα παρατάτε ποτέ, να αγωνίζεστε!» κατέληξε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This