Όνειρο απατηλό η εξομάλυνση στο πρόβλημα έλλειψης των φαρμάκων

Must Read

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα φαρμακεία όλης της χώρας, ωστόσο η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν έχει ομαλοποιηθεί όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φαρμακοποιών, ορισμένα φάρμακα που ήταν σε μεγάλη έλλειψη έχουν αρχίσει να έρχονται στα φαρμακεία. Ωστόσο η ροή συνεχίζει να γίνεται με το σταγονόμετρο, κάνοντας τους ασθενείς να μη βρίσκουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που χρειάζονται και τους φαρμακοποιούς να δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σκευάσματα για τους ασθενείς τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας Κωνσταντίνο Λουράντο , η εξομάλυνση της κατάστασης θα αργήσει να έρθει. «Αποψή μου είναι ότι εξομάλυνση δεν θα υπάρξει ποτέ. (…) Για μένα εξομάλυνση είναι, όταν ψάχνεις ένα φάρμακο, να πηγαίνεις στο φαρμακείο και να το βρίσκεις άμεσα ή να σ’ το βρίσκει ο φαρμακοποιός σε 5-6 ώρες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΦΣΑ. Οι ελλείψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεγάλες στην Αττική, ενώ τραγική παραμένει η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Γενόσημα

Στο ζήτημα των ελλείψεων αναφέρθηκε από βήματος της Βουλής και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ακόμα μια φορά προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με μια σειρά γενόσημα. Ο υπουργός αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν φάρμακα που είναι απευθείας εισαγόμενα, όπως τα εισπνεόμενα, που κάνουν πιο δύσκολο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, όπως είπε, «σήμερα η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την κατάσταση προ 10ημέρου» γιατί σε συνεννόηση με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία «υπάρχει μεγάλη αύξηση παραγωγής στα γενόσημα και παράλληλα ο ΙΦΕΤ έχει προβεί σε εισαγωγές και τροφοδοτεί την αγορά».

Το εντυπωσιακό είναι πως ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στη δήλωση-βόμβα της Μίνας Γκάγκα για αύξηση των τιμών στα φάρμακα, την οποία θα επωμιστεί κατά το ήμισυ ο κόσμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This