Θρίλερ στη Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Έχει ενημερωθεί ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος

Must Read

Σοβαρότατη εξέλιξη πριν λίγα λεπτά, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτα γεγονότα.

Το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο πηγές από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Δηλαδή πολύ κοντά στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 φέρεται να χτύπησε αμερικανικό drone επιτήρησης Reaper, το οποίο κατέπεσε.

«Το αεροσκάφος μας, MQ-9, εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να συντριβεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πτέραρχος Τζέιμς Χέκερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για το συμβάν και αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ

Με επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγα λεπτά, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένο αεροσκάφος, από δύο ρωσικά Σουχόι.

Η ανακοίνωση έχει τίτλο: Ρωσικό αεροσκάφος συγκρούεται με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σε διεθνή ύδατα

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά το συμβάν έχει ως εξής:

Δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 πραγματοποίησαν μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εκτελούσε πτήσεις εντός του διεθνούς εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, στις 14 Μαρτίου 2023.

Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε την προπέλα του MQ-9, προκαλώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα. Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά ανεύθυνο και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας εκτός από το ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», δήλωσε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζέιμς Μπ. Χέκερ, διοικητής , US Air Forces Europe και Air Forces Africa. «Στην πραγματικότητα, αυτή η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική ενέργεια των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών».

«Εμείς και τα συμμαχικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο και καλούμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται επαγγελματικά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Χέκερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This