Υπόθεση καρχαρία στην Ιεράπετρα: «Πρόκειται για μία σειρά παράνομων πράξεων»

Όλα όσα είπε η υπεύθυνη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea για την καταγγελία που έγινε σχετικά με το συμβάν

Must Read

Οργισμένες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Κρήτη, μετά το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα με τον καρχαρία, που πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων, στην θάλασσα της Χρυσής ανοιχτά της Ιεράπετρας και τελικά ξεψύχησε στη στεριά.

Η Αναστασία Χαρίτου, υπεύθυνη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, μίλησε για την καταγγελία που έκανε αναφορικά με την αντιμετώπιση του κήτους. Συγκεκριμένα, η περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, προέβη σε καταγγελία κάνοντας λόγο για βασανισμό του ζώου, καθώς υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να αφεθεί στη θάλασσα.

«Κάναμε καταγγελία, πρόκειται για ένα προστατευόμενο είδος εξαμβράγχιου καρχαρία, οπότε όλες οι σκηνές που είδαμε, από την αλίευσή του, μέχρι και την μεταφορά του για πωληθεί, είναι μία σειρά παράνομων πράξεων. Τα πρώτα δημοσιεύματα έλεγαν ότι ο καρχαρίας φορτώθηκε στο αγροτικό προς πώληση, στη συνέχεια διαβάσαμε ότι πήγε για ”ασφαλή” καταστροφή, κάπως έτσι το έλεγαν. Δεν γνωρίζουμε εάν θανατώθηκε ο καρχαρίας ή εάν πουλήθηκε, πρόκειται ‘όμως από μία σειρά παράνομων πράξεων», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Επιμένω να λέω ότι είναι προστατευόμενο. Υπάρχουν πολλά είδη που είναι βρώσιμα, και αυτό το είδος είναι βρώσιμο ωστόσο δεν είναι νόστιμο. Αυτός ο καρχαρίας ήταν 200-300 κιλά θεωρείται μεσαίο άτομο. Το χρησιμοποιούν ως κράχτες για να προσελκύουν πελάτες».

Όπως εξήγησε η κυρία Χαρίτου, οι ψαράδες θα έπρεπε να γνωρίζουν την βασική νομοθεσία για το επάγγελμά τους. «Φυσικά μπορεί να υπάρχουν και ψαράδες που δεν γνωρίζουν και πρέπει να αναγνωρίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές είναι οι Λιμενικές και σε κάθε περίπτωση θα πυρείο να ενημερώσουν και να το δηλώσουν στο Λιμεναρχείο. Θα έπρεπε να ενημερώσουν. Τέτοιες περιπτώσεις αμαυρώνουν τους ψαράδες που φροντίζουν πάντα να ενημερώνονται», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Δικογραφία σε βάρος των ψαράδων που έπιασαν τον καρχαρία στην Κρήτη

Διαβάστε ακόμη: Καρχαρίας 250 κιλών και 2.5 μέτρων πιάστηκε στην Κρήτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This