Πάρτι νταμπλ για την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο, 2-0 τον ΠΑΟΚ στον Βόλο

Must Read

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει το πρώτο της νταμπλ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια. Από το 1978, αλλά το τρίτο της ιστορίας της! Τι κι αν έμεινε με παίκτη λιγότερο, μόλις στο 6′, με την κόκκινη κάρτα στον Ρότα για φάουλ στον Σβαμπ. Οι άλλοι δέκα έπαιξαν για… έντεκα. Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και δεν κέρδισε μόνο το Κύπελλο, αλλά το νταμπλ κι έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη χρονιά: Με νέο γήπεδο, πρωτάθλημα και εδώ και λίγη ώρα Κύπελλο.

Για να υλοποιηθεί το «χρυσό τρίπτυχο» του 2023 χρειάστηκε ένας κεντρικός αμυντικός ο Μουκουντί να… ντύνεται Λιβάι Γκαρσία. Στο 26′ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ επεχείρησε το πρώτο σουτ, η μπάλα από κόντρες επέστρεψε σε αυτόν, είδε την… τρύπα που υπήρχε, σούταρε κι έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα ματς που έδειχνε να… χαλάει για την ομάδα του.




Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά η Ένωση στις καθυστερήσεις του αγώνα σκόραρε για δεύτερη φορά με γκολ – όνειρο του Πάολο Φερνάντες δίνοντας πανηγυρικό τόνο σε καφέ, σπίτια, έξω από την Opap Arena κι όπου αλλού οι οπαδοί της παρακολουθούν το ματς γιατί το Πανθεσσαλικό, έδρα του τελικού ήταν κλειστό για όλους!




Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την αριθμητική υπεροχή. Αύξησε την πίεση στην ‘Ενωση, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά οι επιθετικοί δεν κατάφεραν να διασπάσουν το «φράγμα» των Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Ακόμη ο τερματοφύλακας των αγώνων Κυπέλλου, ο Στάνκοβιτς τον οποίο εμπιστεύθηκε ο Αλμέιδα ήταν πάντα εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ήταν και άτυχοι οι επιθετικοί του. Ο Σάστρε στο 42΄ είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και ο Αουγκούστο στο 76’ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στέλνοντας άουτ την μπάλα!




Κόκκινη: 6′ Ρότσα

Κίτρινη: 35′ Πινέδα, 89′ Άμπραμπατ – 40′ Σβαμπ, 49′ Αουγκούστο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανίας)

Βοηθοί: Μαρκ Μπάραχ, Στέφαν Λουπ (Γερμανίας)

4ος: Άγγελος Ευαγγέλου

VAR: Πέρι Γκίντερ (Γερμανίας)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (61′ Γιόνσοιν), Πινέδα (61′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (61′ Άμπραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (61′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κιετζιόρα), Ράφα Σοάρες (61′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This