ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟ Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς προσέφυγε κατά της ΕΕ - Αύριο η ακρόαση της υπόθεσης

Ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς προσέφυγε κατά της ΕΕ – Αύριο η ακρόαση της υπόθεσης

Υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, του επιβλήθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι Ρώσος

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς προσφεύγει κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που του επιβλήθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν πολύ απλά διότι είναι γνωστός Ρώσος, δήλωσε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και μια σειρά από Ρώσους επιχειρηματίες ενώ «πάγωσε» εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Τον Μάρτιο του 2022, η ΕΕ περιέγραψε τον Αμπράμοβιτς, σήμερα 56 ετών, ως έναν «ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπεριλαμβανομένης «προνομιακής πρόσβασης» στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεσμοί που σύμφωνα με την ΕΕ τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Αμπράβομιτς προσέφυγε κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου του 2022 και την Πέμπτη θα υπάρξει ακρόαση για την προσφυγή του ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες και επιβλήθηκαν απλά και μόνο διότι είναι γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε η πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμπράμοβιτς, που έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες μετά τη διάλυση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή αξία της περιουσίας του ανέρχεται σε 9,2 δισεκ. δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης