Το σχέδιο για να μειωθεί η υπερ-συνταγογράφηση στα φάρμακα

Must Read

Ένα ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να θεσπίσει κανόνες και να ελέγξει το φαινόμενο της υπερσυνταγογράφησης μελετά το υπουργείο Υγείας, με πρώτο μέτρο, που είναι στα σκαριά, αυτό του ανώτατου ποσού αποζημίωσης. Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο βήμα της ημερίδας του ΣΑΦΕΕ και της ΠΕΦ για το clawback.

Οπως ξεκαθάρισε, εάν τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ δείχνουν ποσότητες μη αποδεκτές για ένα σκεύασμα, τότε θα ζητείται από την αντίστοιχη φαρμακευτική εταιρία μία επιδημιολογική μελέτη, ώστε να καταδεικνύεται εάν για αυτή την αύξηση υπάρχουν λόγοι στην παρούσα φάση για τη χώρα.

Εάν αυτή η επιδημιολογική μελέτη της εταιρίας δείξει πως δεν είναι κατανοητή αυτή η αύξηση, τότε θα πληρώνεται μόνο το ποσό που προκύπτει από τον μέσο όρο κατανάλωσης ανά 100.000 κατοίκους στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη.

Σχετικά με τις συμφωνίες κυρίων με όλους τους φορείς και τους παράγοντες στον τομέα της Υγείας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως αυτές οι συμφωνίες θα οδηγήσουν σε μείωση της υπέρβασης σε βάθος τριετίας, με αναλογικότητα. «Εκεί που η φαρμακευτική δαπάνη είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης θα μειώνεται στον μέσο όρο αυτής» υποστήριξε ο υπουργός.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος για τα μικρά παιδιά από οθόνες κινητών και tablet

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This