ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΤενερίφη: Η πύρινη λαίλαπα ξεσπίτωσε χιλιάδες ανθρώπους

Τενερίφη: Η πύρινη λαίλαπα ξεσπίτωσε χιλιάδες ανθρώπους

Στάχτη και αποκαΐδια στην Ιβηρική

H σαρωτική πυρκαγιά του Αυγούστου στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Τενερίφης προκάλεσε την απομάκρυνση 3.000 ανθρώπων από τις εστίες τους! Οι ισπανικές αρχές έκαναν τον απολογισμό, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τς καταστροφής σε αυτόν τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Να τονίσουμε πως από το νησί που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοιχτά του Μαρόκου αρχικά έφυγαν άρον άρον 12.000 άνθρωποι βλέποντας τις απειλητικές φωτιές. Αρκετοί επέστρεψαν πίσω. Άλλοι όχι ακόμη.

«Η φωτιά έχει σταθεροποιηθεί πια και περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε μέσα σε λίγες ώρες την επιστροφή των κατοίκων στις εστίες τους», ανέφερε η Μπλάνκα Πέρεθ, αρμόδια σύμβουλος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, περίπου 2.400 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ούρσουλα και περίπου 600 στην πόλη Λα Οροτάβα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Λόπε Αφόνσο.

Οι πυρκαγιές έκαναν στάχτη σχεδόν το 7% της Τενερίφης, που έχει συνολική έκταση 2.034 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωμα με στοιχεία του ΑΠΕ, το 2022 τρία εκατομμύρια στρέμματα καταστράφηκαν από περισσότερες από 500 φωτιές στην Ισπανία, απολογισμός ρεκόρ στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης