ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

Την επίθεση διέταξε ο πρόεδρος Μπάιντεν «για να καταστεί σαφές ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ένα ακόμη αεροπορικό πλήγμα στην επικράτεια της Συρίας, μετά από εκείνα της 26ης Οκτωβρίου και της 8ης Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, με στόχο για μια ακόμη φορά εγκαταστάσεις που συνδέονται με το Ιράν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν σήμερα πλήγματα ακριβείας σε εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης», επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, καθώς και «οργανώσεις συνδεόμενες με το Ιράν, σε αντίδραση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού (σ.σ. στρατιωτικού) προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Για τον πρόεδρο δεν υπάρχει υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού», πρόσθεσε ο Όστιν στην ίδια ανακοίνωση και επισήμανε πως ο Μπάιντεν «διέταξε τη σημερινή ενέργεια για να καταστεί σαφές ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως ένας από τους στόχους ήταν αποθήκη όπλων και ο δεύτερος εγκατάσταση «διοίκησης και ελέγχου», διατύπωση που μάλλον σημαίνει πως επρόκειτο για κάποιου είδους αρχηγείο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν το τελευταίο τρίωρο και ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία αποτίμησης, όσον αφορά το εάν υπήρξαν θύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης