Το Μαξίμου ανησυχεί με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Όσο και αν επίσημα από την κυβέρνηση εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δημιουργούν προβληματισμό και εντείνουν την ανησυχία. Η εκτίμηση των «ειδικών» είναι πως η κυβέρνηση θα πιάσει τον στόχο των ευρωεκλογών, δηλαδή το 33%, μονάχα εάν καταφέρει να περιορίσει την αποχή των δικών της ψηφοφόρων και αν θυμίσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών της αντιπάλων.

Με άλλα λόγια, να επιστρέψει στην εποχή του 2015 και να επαναφέρει τη ρητορεία των ταραγμένων εκείνων χρόνων, όταν η Ελλάδα πάλευε να διασωθεί από τα Μνημόνια αλλά και τη χρεοκοπία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός στις τελευταίες του συνεντεύξεις δεν επαναφέρει μόνο το αίτημα για σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά και τις ημέρες του 2015. Ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο θέλει να κινητοποιήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, επαναφέροντας διλήμματα και δίπολα άλλων εποχών. Η επιχείρηση αυτή, μάλιστα, «στοχεύει» κατά κύριο λόγο στους απογοητευμένους δεξιούς, που δυσανασχετούν με τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς το πολιτικό κέντρο.

Η γραμμή, που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» διοχετεύτηκε και οριζόντια σε όλους τους «γαλάζιους» υποψήφιους, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες αναπαράγουν με μανία το σχήμα αυτό.

Ενδεικτικά, από το Φάληρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει: «Σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλοι αυτοί που τάζουν και ξέρουν ότι θα γυρίσουν τη χώρα πίσω, στη χρεοκοπία. Δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε. Το ψέμα, η τοξικότητα και τα “λεφτόδεντρα” παραμένουν το ίδιο συστατικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 [minoandesign-storyteller type="latest"]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης