ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΒενεζουέλα: Επικυρώθηκε από την εκλογική αρχή η νίκη Μαδούρο

Βενεζουέλα: Επικυρώθηκε από την εκλογική αρχή η νίκη Μαδούρο

Με το 52% των ψήφων

Κρατά το χρίσμα, παρά τις αντιδράσεις. Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας επικύρωσε την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με το 52% των ψήφων, έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης,.. Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια (43%), που καταγγέλλει νοθείες και διεκδικεί τη νίκη, μέσα σε κλίμα πόλωσης κι έντασης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, ‘Ελβις Αμορόσο, έκανε την ανακοίνωση μετά την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων, δίνοντας 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον Μαδούρο και 5,3 εκατομμύρια στο αντίπαλό του, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, ο Ισημερινός, η Κόστα Ρίκα και το Περού αναγνώρισαν ως νικητή!

Σύμφωνα με τον Αμορόσο, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής έφθασε στο 60%, με 12,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε σύνολο 21,3 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. “Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις από διάφορες μεριές του κόσμου εναντίον της τεχνολογικής υποδομής των εκλογικών αρχών και των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών τηλεπικοινωνιών του καθυστέρησαν την μετάδοση των αποτελεσμάτων“, είπε ο Αμορόσο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης