ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΑπατεώνες ξεγέλασαν 80χρονη στα Γρεβενά - Της απέσπασαν πάνω από 15.000 ευρώ

Απατεώνες ξεγέλασαν 80χρονη στα Γρεβενά – Της απέσπασαν πάνω από 15.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου αλλοδαπού - Αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων από επιτήδειους που καταφέρνουν και τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά θύμα απατεώνων έπεσε μια 80χρονη στα Γρεβενά η οποία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής απάτης πείστηκε ότι κινδυνεύει η κόρη της και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την εν λόγω υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισέπραξε από την ηλικιωμένη γυναίκα 15.000 ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο συνεργοί του, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι ήταν γιατρός και η κόρη του θύματος αντίστοιχα.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης όταν η 80χρονη δέχτηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της και στη συνέχεια στο κινητό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός νοσοκομείου.

Ο γιατρός-μαϊμού προφασίστηκε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης και για το λόγο αυτό χρειαζόταν να καταβάλει άμεσα το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε. Την ίδια ώρα η γυναίκα συνεργός προσποιούνταν την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η 80χρονη πείστηκε και μετά από υπόδειξη του υποτιθέμενου γιατρού παρέδωσε έξω από  το σπίτι της 15.000 ευρώ στον 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων συνεργών του 28χρονου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης