Χαμός πριν ακόμα κυκλοφορήσει το βιβλίο-φωτιά για τα… χατίρια του Τραμπ στην Τουρκία!

Must Read

Ως έναν τύπο που… ικανοποιεί κάθε αίτημα του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με σκοπό να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα, παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον! 

Το προσχέδιο του βιβλίου, που θα κάνει πάταγο στην Αμερική και όχι μόνο, σε μία περίοδο κατά την οποία ο πλανητάρχης διώκεται από την ίδια του τη χώρα, περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας New York Times, που το σταχυολόγησαν και ιδού μερικά από τα αποτελέσματα:

1) Το 2018 ο πρόεδρος της Τουρκίας τηλεφώνησε στον Λευκό Οίκο έχοντας ένα ασυνήθιστο αίτημα για τον πρόεδρο Τραμπ. Τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε να σταματήσει μια έρευνα για την Halkbank, μια από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, η οποία βρισκόταν υπό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές για πιθανή παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν. Και αυτή δεν ήταν η μόνη προσπάθεια επιρροής του Ερντογάν προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Halkbank

2) Η τουρκική κυβέρνηση είχε προσλάβει μια γνωστή εταιρεία lobbying, που ανήκει σε  στενό φίλο και σπόνσορα του Τραμπ, ώστε να πιέσει τον Λευκό Οίκο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για διάφορα ζητήματα. Η εν λόγω εταιρεία υπενθύμιζε επί μήνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Λευκό Οίκο ότι οποιαδήποτε κύρωση κατά της τουρκικής τράπεζας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την τουρκική οικονομία…

«Αρκετά μέλη της κυβέρνησης είχαν ανησυχίες για τις σχέσεις του προέδρου με αυταρχικούς ηγέτες» δήλωσε ο Γερουσιαστής Τσακ Σούμπερτ. «Μήπως ο πρόεδρος διακυβεύει οικονομικά συμφέροντα όταν μιλάει με τον Ερντογάν και άλλους; Ίσως τα παιδιά του να έχουν κάποιο οικονομικό συμφέρον», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για μήνες, φάνηκε ότι η Τουρκία θα επιτύχει σε αυτήν την ασυνήθιστη εκστρατεία πίεσης – ζητώντας από έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσει πίεση στο δικό του τμήμα δικαιοσύνης για την προστασία μιας κρατικής τράπεζας…. Μόνο μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, στις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης κινήθηκε για να επιβάλει κυρώσεις στην τράπεζα», όπως επιβεβαιώνεται.

Η πλευρά του Αμερικανού προέδρου, βεβαίως, διαψεύδει όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην συμβούλου, ενώ και ο ίδιος ο Μπόλτον αρνείται ότι έδωσε προσχέδιο του βιβλίου του στους New York Times! Στο βιβλίο, πάντως, υπάρχουν αποκαλύψεις και για τη σχέση του Τραμπ με την Ουκρανία, αναφορικά με την υπόθεση που οδήγησε στην παραπομπή του σε δίκη.

Μπόλτον Τραμπ 2

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This