Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου με το ελληνικό πρωτάθλημα

Must Read

Το «δίκαιο λαστέξ» υπέρ των μεγάλων δεν είναι κάτι καινούργιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες ουκ ολίγων περιπτώσεων που η… δικαιοσύνη αποδόθηκε όπως έπρεπε στις ομάδες και φυσικά ουδέποτε ενεπλάκησαν πολιτικοί.

Ο Εθνικός Πειραιώς

Υπήρξε το πρώτο θύμα. Το 1956 ο τότε χορηγός του Εθνικού, εφοπλιστής Δημήτρης Καρέλας φέρνει στην Ελλάδα τους φυγάδες παίκτες της Εθνικής Ουγγαρίας, με επικεφαλής τον τεράστιο Φέρεντς Πούσκας. Παίζει μαζί τους φιλικό ο Εθνικός και ψήνεται η μεταγραφή τους στο ιστορικό σωματείο, που προηγείται με διαφορά στη βαθμολογία της α’ κατηγορίας.

Η ΕΠΟ, την οποία ελέγχει ο Ολυμπιακός, μηδενίζει τον Εθνικό επειδή έπαιξε φιλικό χωρίς άδεια, αλλά στην ουσία για να μην πάρει τους μεγάλους παίκτες Ούγγρους! Ηταν η αρχή της εφαρμογής του δικαίου του ισχυρού.

Ο Ηρακλής

Ο άλλος κυανόλευκος, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, υποβιβάστηκε στα χαρτιά τρεις φορές! Σήμερα παίζει στην τελευταία (γ’) κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης!

Η πρώτη φορά ήταν όταν ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή Κώστας Περτσινίδης επιχείρησε να τον δωροδοκήσει. Εναν χρόνο αργότερα το δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή με τελεσίδικη απόφαση και το όνομα της ομάδας αποκαταστάθηκε, όχι όμως και η ζημιά που είχε γίνει ελέω του υποβιβασμού.

Το 2011, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος γνωστοποίησε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής πως ο Ηρακλής είχε καταθέσει πλαστή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μεταγραφές κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε υποβιβαστεί μέσω της βαθμολογίας, προχώρησε σε καταγγελία. Αφαιρέθηκαν επτά βαθμοί από τον Ηρακλή και υποβιβάστηκε. Αν ήταν, όμως, ο ΠΑΟΚ;

Το 2017 ανακοινώθηκε ότι δεν θα συμμετείχε ούτε στο νέο πρωτάθλημα της Football League, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και χρεοκοπίας ως ΠΑΕ. 

Το 2019, το Εφετείο Αθηνών, κρίνοντας τελεσίδικα το σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων, αθώωσε 46 παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής Αντώνη Ρέμο. 

Ο Γ.Σ. Ηρακλής ζήτησε την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας και την επιστροφή της στη Super League. Η αίτηση απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η Λάρισα

Τον Μάρτιο του 1988, η Λάρισα κερδίζει τον Παναθηναϊκό με 2-1. Μεταξύ των παικτών που περνούν έλεγχο, είναι και ο Βούλγαρος Τσίγκοφ, που έπαιξε μόλις 23 λεπτά. Επαιρνε, όμως, ένα αντιβηχικό, που περιείχε την απαγορευμένη ουσία κωδεΐνη, που βρίσκεται στα ούρα του! Επιβάλλεται στη Λάρισα µηδενισµός και αφαίρεση τεσσάρων βαθµών.

Ξεσηκώνονται οι Λαρισαίοι και κόβουν την Ελλάδα στα δύο καίγοντας λάστιχα στην εθνική οδό! Το βράδυ της 21ης Μαρτίου 1988, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σήφης Βαλυράκης, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση, τροποποίησε την παράγραφο 12 του άρθρου 32 του ΚΑΠ. Αντικαθίσταται η ποινή αφαίρεσης βαθμών και μηδενισμού, με υψηλά χρηματικά πρόστιμα!

Η Λάρισα ΑΕΛ παίρνει πίσω τους τέσσερις βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί και στο τέλος κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δείτε επίσης: Στο Μαξίμου ο Ντέμης, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων για το ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This