Α. Τσίπρας σε ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση – Ανοικτός στην αλλαγή ονόματος

Must Read

Για «πανικό» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το ‘90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας μιλούν για αντιθεσμική συμπεριφορά», τόνισε, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και που τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα» και «αναπαράγουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μόλις εξελέγη, «διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και επειδή δεν το προβλέπει η νομοθεσία την άλλαξαν σε μια νύχτα». «Μιλάνε για αντιθεσμική συμπεριφορά», είπε, αυτοί που: «έπαυσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της, αυτοί που έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ, αυτοί που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να αποδεσμεύσουν κατασχεμένες περιουσίες υπόδικων για εγκλήματα του λευκού κολάρου, αυτοί που έβαλαν διοικητές στα νοσοκομεία υπέργηρους πολιτευτές με κριτήριο τα κομματικά ένσημα, αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα όπως με την ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά.

Φτιάχνουν ΠΝΠ που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία περί επιτάξεως και το ίδιο το Σύνταγμα. Μιλάνε αυτό που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής σε μια προκαταρκτική-παρωδία για να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, που έσπευσα να αποκλείσουν με το έτσι θέλω δυο βουλευτές της μειοψηφίας και που τώρα ετοιμάζονται να παραβιάσουν το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων».

«Την επόμενη φορά θα εφαρμόσουμε το σχέδιό μας»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι (στην πρωτολογία του χτες) προσπάθησε να καταθέσει μια δική του συμβολή για τον απολογισμό αναφερόμενος στο δύσκολο θέμα του «πώς θα μπορέσουμε την επόμενη φορά να εφαρμόσουμε το πολιτικό μας σχέδιο στο βαθμό που λάβει τη λαϊκή εντολή, έχοντας σήμερα την εμπειρία των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε». «Πώς θα βρούμε δηλαδή τον τρόπο χωρίς ίχνος θεσμικής παρεκτροπής, να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας σχέδιο στο βαθμό που αποτελεί λαϊκή επιταγή και άρα συνταγματική επιταγή», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μίλησε για «σαράκι» εννοώντας κάποιους αρμούς στην εξουσία που «βρέθηκαν εκεί χωρίς διαφάνεια και κανόνες και υπονόμευσαν τις πολιτικές μας επιλογές».

«Ενδεχομένως», τόνισε, «να πρέπει να συνομολογήσουμε ότι η επιβολή των κανόνων, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, είναι ταυτόσημη και ταυτόχρονη με το ξήλωμα της σαπίλας και του σαρακιού, αλλά πρέπει και να συνομολογήσουμε ότι πολλές φορές δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί όσο θα έπρεπε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πριν από τις εκλογές του ’15 από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, είχαν διοριστεί διευθυντές στη δημόσιο διοίκηση μέσα σε μια νύχτα, χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, κανόνα, διαφάνεια. Ξήλωσε γενικό διευθυντή με 1.178 μόρια για να διορίσει κάποιον κολλητό του που ήταν τελευταίος».

«Ποια αξιοκρατική λογική και ποια λογική διαφάνειας μας εμπόδισε εμάς να προβούμε στην εφαρμογή των κανόνων της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;», είπε, σημειώνοντας ότι επιμένει στο ζήτημα της αποφασιστικότητας «πάντα μέσα στο τρίπτυχο: κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να υιοθετηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για την προσθήκη στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης: Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

«Θέλουμε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση, ένα κόμμα των κοινωνικών ριζωμάτων και των ριζοσπαστικών πολιτικών αξιών και στόχων. Το κόμμα μας πρέπει να ανοίξει πλατιά. Είναι ιστορική αναγκαιότητα και υποχρέωσή μας απέναντι στο αριστερό και προοδευτικό κίνημα και στις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ψηφιστεί και η πρόταση, που προβλέπει ότι τα νέα μέλη που γράφονται στην ψηφιακή πλατφόρμα isyriza δεν χρειάζεται να περνούν από τις κομματικές οργανώσεις, για να επικυρωθεί αυτή η εγγραφή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην κάνουμε τους συντρόφους απουσιολόγους και παρουσιολόγους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This