ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΔιχασμένη η Ευρώπη για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Διχασμένη η Ευρώπη για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία «δυνάμεων ασφαλείας»

Πυρετός διαπραγματεύσεων! Οι ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να χαράξουν την δική τους πορεία και συνάμα στρατηγική ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για την επίλυση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή…

Σε συνάντηση στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία εν μέσω των συνεχιζόμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του Τραμπ με τον Πούτιν.

O Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία «δυνάμεων ασφαλείας» κατά μήκος της μελλοντικής γραμμής κατάπαυσης του πυρός, αποφεύγοντας την άμεση εμπλοκή στην πρώτη γραμμή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η χώρα είναι «έτοιμη και πρόθυμη» να στείλει στρατεύματα εάν χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλτ Τουσκ απέρριψε την ιδέα της ανάπτυξης στρατευμάτων, αλλά δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι οι συζητήσεις για τα ειρηνευτικά είναι πρόωρες, ενώ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπαρες απέρριψε την ιδέα, αποκαλώντας την ειρήνη μια μακρινή προοπτική.

Μετά την άφιξή της στο Παρίσι, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τόνισε ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά ολόκληρη την ήπειρο και ζήτησε επείγουσα ενίσχυση της άμυνας.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν καταστήσει σαφές ότι η Ευρώπη είναι αυτή που θα πρέπει να αναλάβει την κύρια οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη σαφής στρατηγική και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν προφανώς να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη! Το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία

«Γέφυρα» της Μελόνι μεταξύ Τραμπ και Ε.Ε. με ταυτόχρονο «άδειασμα» του Μακρόν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης